Prijava

Vaša prijava

U periodu od tjedan dana “najpijaniji” vozač (53) sa 1,56 promila sudjelovao u prometnoj u Mlaki

['policija', 'pp velika gorica']

S ciljem povećanja sigurnosti na prometnicama policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica aktivno provode brojne akcije nadzora prometa na području Velike Gorice i okolice. U vremenskom periodu od tjedan dana, odnosno od 14. do 20. lipnja provedena je tjedna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“, usklađena sa akcijama EU, gdje se postupalo i po ostalim težim prekršajima, a tom prilikom policija je ustvrdila 51 ciljani prekršaj i to:

8 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje
1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom
14 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila
22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
3 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
1 prekršaj crvenog svjetla za vozača vozila

Također je utvrđeno i 27 ostalih prekršaja iz domene prometa, čime je ukupno je utvrđeno 78 prometnih prekršaja.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Dva vozača su uhićena i uz Optužni prijedlog biti će prepraćeni na općinski sud – prekršajni odjel, pojašnjava gorička policija.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača u ovih tjedan dana zabilježeno je kod 53-godišnjaka u Mlaki

U nedjelju, 18. lipnja u 17,50 sati, muškarac starosti 53 godine, upravljao je osobnim vozilom Ulicom Nikole Kramarića u mjestu Velika Mlaka. Kod kbr.4, kao oštećeni, sudjelovao je u prometnoj nesreći u sudaru s drugim vozilom, te očevidom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,56 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati, vađena mu je krv i urin radi analize na alkohol, i po zaprimljenom nalazu protiv istog biti će podnijeta odgovarajuća prijava, navode tako iz Policijske postaje Velika Gorica.

Policija je također provela akciju „Zaštita pješaka“

U utorak, 20. lipnja u vremenu od 07,00 do 15,00 sati policijska postaja Velika Gorica na svom području provela je preventivno- represivnu akciju „Zaštita pješaka“.

U prekršaju je “ulovljeno” 5 pješaka koji su prelazili preko kolnika van obilježenog pješačkog prijelaza te jedan vozač koji nije propustio pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Za vrijeme provođenja ove akcije utvrđena su i 4 druga prometna prekršaja (1 alkohol od 0,5 do 1,0 g/kg, 2 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 1 nekorištenje dječje sjedalice iz čl.163 st.9), tj. ukupno je utvrđeno 10 prometnih prekršaja, no tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika, dodaje gorička policija.

Objava U periodu od tjedan dana “najpijaniji” vozač (53) sa 1,56 promila sudjelovao u prometnoj u Mlaki pojavila se prvi puta na V'Gradu.