Prijava

Vaša prijava

Rušenje gospodarske zgrade u dvorištu PŠ Lukavec

['lukavec', 'OŠ EUGENA KUMIČIĆA']

Staro zdanje derutne dvorišne zgrade Područne škole Lukavec već dosta vremena nije imalo svoju svrhu, stoga su je iz OŠ Eugena Kvaternika iz sigurnosnih razloga odlučili srušiti. Time će se osloboditi prostor za nešto novo.

Naša ravnateljica, Monika Brleković, pripremila je i prikupila potrebnu dokumentaciju za realizaciju tog projekta, a Grad Velika Gorica nas je podržao i osigurao sredstva iz svog proračuna. Nakon nastave, 19. travnja, krenulo se s njenim rušenjem. Izvođači radova su u dva dana srušili zgradu te teren na njegovom mjestu očistili i poravnali pa sada dvorište iza naše škole ima još veći i otvoreniji prostor prema zelenilu koje ju okružuje. No, taj prostor pruža i mnoge mogućnosti dogradnje ili opremanja škole nekim sadržajima koji bi uljepšali i dopunili svakodnevnu nastavu u našoj, već gotovo 80 godina staroj, ali lijepoj školi – govore iz škole.

Što će ‘niknuti’ umjesto ove derutne zgrade još nije točno poznato, no sigurni smo kako će služiti kako učenicima tako i mještanima Lukavca.

Objava Rušenje gospodarske zgrade u dvorištu PŠ Lukavec pojavila se prvi puta na V'Gradu.