Prijava

Vaša prijava

Ogorčena majka iz Velike Gorice: 'Zar je ovo obrok koji plaćam djetetu u vrtiću? Kuda ide mojih 590 kn mjesečno?'


Iako roditelji diljem Hrvatske uredno plaćaju svojoj djeci obrok u vrtićima i školama, ta užina postaje sve skromnija i skromnija. Posljednji primjer dolazi iz Velike Gorice. Prijateljica ogorčene majke djeteta iz velikogoričkog vrtića na FB-u je objavila fotografiju na kojoj se vidi pola 'šnite' tanko narezanog tamnog kruha i još tanji sloj sira na njemu.

"Danas je moja kcer ovo dobila za uzinu u jednom velikogorickom vrticu. Takoder tete svako malo mole roditelje za maramice, case i sl., sto nije njihov posao i smatram da ih se tako samo ponizava. Nisu dovoljni uvjeti u kojima rade i clanci u kojima ih se proziva da se igraju na poslu. Zanima me kuda ide 590 kn koje placam svaki mjesec, da bi se dobio ovakav obrok i tete svele na razinu nekog tko mora prositi?", napisala je uz objavljenu fotografiju.

Ljudi ispod statusa komentirali su kako je to sramotno te da bi se za cca 600 kn mjesečno ipak dao napraviti pošteniji obrok. Drugi za sve okrivljuju HDZ, a treći smatraju da se roditelji premalo bune jer se 'ovakve stvari događaju u gotovo svim gradovima. "Nacija koja izgladnjuje vlastitu djecu nema budućnosti. Roditelji samo šute dok su im u vrtiću djeca gladna", piše jedan od komentatora.

 


Vincekovo na Graberskom brdu

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva