Prijava

Vaša prijava

Podaci po županijama: Neke bez novooboljelih, u Splitsko-dalmatinskoj 16 novih, u Zagrebu 5

['bolest', 'zaraza', 'virus', 'županije', 'koronavirus']

U Hrvatskoj je 1650 osoba zaraženo koronavirusom, a preminulo je 25. U 24 sata tako je oboljelih za 50 više. Prosječna dob oboljelih je 49,97 godina. Ukupno je testirano 17.900 bolesnika. Izliječenih je 400.

Županijski stožeri objavljuju kakvo je stanje s novooboljelima u utorak. 

Sve o koronavirusu iz minute u minutu pratite OVDJE.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Trinaest dana zaredom u kojima na području Virovitičko-podravske županije nema novih pozitivnih na bolest COVID-19. Do sada je na području Virovitičko-podravske županije testirano 140 osoba, njih 138 je bilo negativno. Dvije pozitivne osobe na COVID 19 su u samoizolaciji i njihova 28-dnevna karantena se približava kraju, objavila je to županije preko Facebooka.

Ukupno su 234 osobe u samoizolaciji.

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istri je nastavljen pozitivan trend jer u županiji već peti dan zaredom ne bilježe nijednu novozaraženu osobu koronavirusom, priopćo je Stožer. 

"Od ukupno dvanaest ispitanih uzoraka brisa svi su negativni na koronavirus. Jedna jedna osoba je u međuvremenu izliječena, što čini ukupno 32 izliječenih pacijenata od COVID-19 u Istarskoj županiji", izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Od jutros pristiglih nalaza pet je pozitivnih na koronavirus tako da je ukupan broj zaraženih na području Zadarske županije 77. Svi novooboljeli obiteljski su kontakti ranije oboljelih, priopćio je Stožer te županije.

Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar smješteno je devet pacijenata od kojih dvoje na respiratoru. U Ortopedskoj bolnici u Biogradu smješteno je sedam pacijenata s lakšim simptomima.

Aktivan nadzor provodi se nad 602 osobe, dok je istekao za njih 1757.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih pozitivnih na koronavirus.

Ukupno je do sada u Općoj bolnici Bjelovar testirano 166 osoba, od toga ih je devet bilo pozitivnih. Osmero zaraženih je s područja Bjelovarsko-bilogorske županije dok jedna osoba živi i radi u Zagrebu, a liječi se u samoizolaciji u Garešnici, javlja Bjelovar info.

Osim što nije bilo rasta broja zaraženih osoba, proteklih dana nije se povećao niti broj osoba koje su u samoizolaciji kao niti broj onih koji su kršili mjere samoizolacije.  Trenutno je 460 osoba s područja te županije u samoizolaciji, a zabilježeno je 35 slučajeva kršenja propisanih mjera samoizolacije.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, rekli su u županijskom Stožeru za civilnu zaštitu. Broj ozdravljenih popeo se na 20 i uskoro se očekuju nove potvrde, a trenutno je zaraženih 48 osoba. Od toga, 16 ih je s lakšim simptomima.

Nacionalni stožer potvrdio je kako je u toj županiji u posljednjih 24 sata jedna osoba preminula.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je na COVID-19, jedna nova pozitivna osoba je iz Vinkovaca, te je sada oboljelih osoba ukupno 36. 

U protekla 24 sata testirano je 12 osoba, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 521. 

U samoizolaciji na području županije nalazi se 423 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su 2 prijave o kršenju samoizolacije, od kojih se provjerom utvrdilo kako je 1 kršenje osnovano. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih radnika, a od toga 4 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 ostala zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U Brodsko-posavskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa i to već četvrti uzastopni dan, a potvrđen je i prvi slučaj ozdravljenja osobe koja je bila zaražena, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva od čega je 17 aktivnih te po jedna izliječena osoba i jedna umrla osoba. 

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U Osječko-baranjskoj županiji dvoje je novooboljelih od koronavirusa. Sad je ukupno 107 zaraženih. 

"I dalje smo u blagom linearnom rastu, a nadam se da će tako i ostati, odnosno da se neće pogoršavati. Zasluga je to i odgovornog ponašanja velike većine žitelja, ali ima i onih koji se ne ponašaju tako. O nama ovisi hoćemo li imati ublažavanje ili pooštravanje mjera u borbi s ovom pandemijom", poručio je župan Ivan Anušić.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Stožer civilne zaštite Međimurske županije u utorak je objavio da su zabilježili novi slučaj zaraze koronavirusom, piše eMeđimurje.

"Tijekom produženog vikenda imali smo jako dobru epidemiološku situaciju. Sva testiranja bila su negativna. No, danas ujutro potvrđeno je da imamo novu pozitivnu osobu. Riječ je o ženskoj osobi, 1965. godište. Hospitalizirana je na Odjelu infektologije čakovečke bolnice. To je ukupno osma pozitivna osoba u Međimurju, a dvije osobe su ozdravile", rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Osam je novozaraženih s područja Krapinsko-zagorske županije. Ukupno je to broj od 109 zaraženih na tom, a rečeno je kako su 4 osobe ozdravile tj. više ne boluju od koronavirusa. Uzeto je dosad 677 briseva, piše Zagorje.com.

GRAD ZAGREB

Pet je novih slučajeva koronavirusa u Gradu Zagrebu, ukupno je zaraženih 413, priopćio je to Stožer na redovnoj press konferenciji.

Nacionalni stožer potvrdio je kako je jedna osoba u posljednja 24 sata preminula od koronavirusa.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka do 11 sati evidentirano je 112 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više. Do sada je izliječeno 15 osoba, a tri su preminule.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Još devet osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivno je na koronavirus. Riječ je o osobama koje su vezane uz kninsku bolnicu. Među devet pozitivnih osoba, tri osobe su djelatnici kninske bolnice, dvije osobe su pacijenti kninske bolnice a ostali su kontakti sa zaraženim osobama, priopćio je Stožer Šibensko-kninske županije.

S današnjim danom na tom području ukupno je 77 oboljelih osoba od COVID-19. 

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Tijekom jutra u KBC-u Split preminula je jedna korisnica doma za starije i nemoćne osobe iz Vukovarske ulice u Splitu, rođena 1935. godine. Njen nalaz na COVID infekciju bio je pozitivan. Osim pozitivnog nalaza na koronavirus, preminula je bolovala od kroničnih bolesti.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije na području Splitsko dalmatinske županije još je 16 osoba zaraženo koronavirusom. Među novooboljelima 7 osoba je iz samoizolacije.

Devet osoba nalazi se na respiratoru. Ukupno su 352 osobe zaražene koronavirusom.

Nacionalni stožer na redovnoj press konferenciji u 14 sati objavio da je preminula još jedna osoba od koronavirusa.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

"Imamo jednu tužnu vijest, jedan naš sugrađanin je izgubio bitku protiv kornavirusa, njegovoj obitelji izražavam sućut. U ovom času imamo ukupno 100 pozitivnih, dva više nego jučer", kazao je župan Nikola Dobroslavić te pozvao građane da poštuju mjere.

Nacionalni stožer je objavio kako je u Dubrovniku preminula još jedna osoba, ukupno dvoje ljudi u 24 sata umrlo je od koronavirusa.

Iz Stožera dubrovačko-neretvanske županije priopćili su da je riječ o muškarcu (1946. god), prvom potvrđenom pacijentu iz Doma za starije Dubrovnik.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA 

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a ozdravilo je njih troje. Time je ukupan broj do sada oboljelih i dalje 32, a ozdravilo je ukupno 19 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 12 osoba i dobrog su općeg stanja, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu. 

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih.

"Dosad je testirano ukupno 685 osoba, jučer ih je testirano 44 i nema novih pozitivnih bolesnika. Imamo ukupno 28 oboljelih od čega je pet 5 hospitalizirano, 15 je na kućnoj liječenju, a izliječenih je četiri", rekao je zamjenik ravnatelja karlovačke Opće bolnice dr. Hrvoje Cvitanović, piše KA Portal.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Na području Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 12 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 121 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad 112 osobe od kojih je 82 negativno, 12 pozitivnih te se čekaju rezultati za 18 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba, priopćio je Stožer.