Prijava

Vaša prijava

Lokalni stožeri objavili da imaju više od 80 novozaraženih! U Zagrebu najviše - 18 novih slučajeva

['koronavirus']

Hrvatska je jučer imala 52 novooboljelih od koronavirusa, a jedna je osoba umrla. Broj aktivnih slučajeva je 1183.

Stvari su se zakomplicirale u Ministarstvu znanosti i obrazovanja gdje je zaražena državna tajnica pa je u samoizolaciji završila i ministrica Blaženka Divjak. Testirala se i negativna je kao i premijer Andrej Plenković s kojim je bila u kontakntu. 

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, rekao da je da je cilj novih mjera da Hrvatska padne ispod 50 novooboljelih dnevno što bi značilo da smo slomili sadašnji val zaraze.

Kakva je situacija danas, vidjet ćemo iz objava županijskih stožera. Izvanredne konferencije imali stožeri Karlovačke i Virovitičko-podravske županije zbog porasta broja oboljelih. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA 

U Zagrebačkoj županiji evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, te su trenutno aktivna 64 slučaja, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije. Podaci su to Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas do 11 sati.

Ukupno je dosad evidentirano 210 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. Do sada je ukupno izliječeno 137 osoba, a devet ih je preminulo.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dva su nova slučaja. Riječ je o muškoj osobi srednje životne dobi, koja trenutno boravi na području općine Unešić i ima prebivalište u susjednoj županiji i koji je kontakt osobe iz Slavonije. Druga oboljela osoba je muškarac iz Knina, srednje životne dobi za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku.

GRAD ZAGREB 

Stožer Grada Zagreba izvijestio je da su jučer testirane 463 osobe, 18 je novooboljelih te je trenutno aktivno 385 slučajeva. Podsjetimo, Zagreb je u utorak imao samo četvero pozitivnih. Devet je osoba za koje se ne zna gdje su se zarazili, a za drugih devet zna se izvor, rekao je ravnatelj NZJZ-a Andrija Štampar Zvonimir Šostar. 

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Na području Primorsko-goranske županije pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Svi imaju lakše kliničke slike te je riječ o kontaktima već ranije pozitivnih osoba. Na respiratoru u KBC Rijeka je devet osoba.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus, tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira.

Prve oboljele osobe na području županije evidentirane su 14. ožujka ove godine, a do danas su sveukupno od COVID-a 19 oboljele 492 osobe. Do sada je izliječeno 275 osoba, osam je preminulo, a trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus. 

U Kliničkom bolničkom centru je i dalje hospitalizirano 25 oboljelih, ali je za razliku od jučer, jedan pacijent manje na respiratoru. Ukupno se na uređaju za potpomognuto disanje nalaze tri osobe.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno u samoizloaciji na području naše županije nalazi 438 osoba.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i prema dojavama građana i samoinicijativno. Od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji gdje se osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije nije nalazila na prijavljenoj adresi. Samoinicijativno su provjerili 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je  1 osoba pozitivna na koronavirus (Oroslavje).

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko - zagorske županije je 12. U samoizolaciji se nalazi 55 osoba.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Od ukupno 237 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 9 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to 6 osoba iz Splita, 1 osoba iz Solina, 1 osoba iz Trogira i 1 osoba iz Vrgorca.

Svi novoboljeli kontakti su prethodno oboljelih osoba. Uz 9 novooboljelih osoba sa područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na covid infekciju je i jedna osoba sa područja grada Zagreba koja je testirana u Splitu. Ukupno se 683 osobe nalaze u samoizolaciji, a tri covid pozitivne osobe nalaze se na bolničkom liječenju u KBC u Split.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U Karlovačkoj županiji danas je 12 novozaraženih osoba koronavirusom. Neslužbeno se doznaje da su u igri dva mjesta, a moglo bi zaraženih biti i više, javlja Radio Mrežnica. 

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Kod tri osobe se radi o kontaktima već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a za jednu je osobu u tijeku epidemiološka obrada odnosno utvrđivanje njenih kontakata. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 130, dok je broj aktivnih slučajeva 80. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 463 osobe (34 manje u odnosu na prethodni dan), priopćila je županija.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Ova županija ima četiri novooboljele osobe. Od 55 poslanih uzoraka još nisu stigli svi nalazi pa bi broj mogao biti i veći. Radi se o neposrednim kontaktima ranije oboljele osobe i imaju blage simptome. 

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 201 uzoraka briseva na covid-19, od kojih su 2 pozitivna. Radi se o osobama koje su bliski kontakt već pozitivnih osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na zadarskom području jedna je novooboljela osoba, a riječ je o kontaktu ranije oboljele osobe. Aktivni nadzor provodi se nad 409 stanovnika, a istekao je za  njih 4337. Na području Zadarske županije trenutačno su 52 osobe zaražene koronavirusom.  Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 6 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 142 uzorka.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 4 osobe iz Starih Mikanovaca, 3 iz Vinkovaca, 2 iz Tovarnika i 1 iz Vukovara). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 137, od kojih su 52 osobe izliječene. Trenutno su u županiji 3 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 103 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3586. U samoizolaciji na području županije nalaze se 462 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pozitivno je 5 zdravstvenih radnika (1 liječnik i 4 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 38 radnika (10 liječnika, 24 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 3 nezdravstvena radnika).

{"RELATED":3850948}

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Na posljednjem testiranju obrađeno je 90 uzoraka od kojih je 8 pozitivnih na koronavirus (COVID-19). Ukupno je testirano 2817 uzoraka, javili su iz stožera ove županije. Trenutno imaju 83 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji nalazi se 78 osoba te je 5 osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 294 osobe.