Prijava

Vaša prijava

Nastavlja se negativan trend: U Splitu čak 109, a Zagrebu 68 novooboljelih od koronavirusa

['koronavirus']

Broj oboljelih u Hrvatskoj do jučerašnjeg dana je 2352, među kojima su 184 pacijenta na bolničkom liječenju, a od toga na respiratoru 10 pacijenta.

U zadnja 24 sata testirano je 3227 osoba, dok je trenutno u samoizolaciji 7993 osoba. Od prvog slučaja zaraze do danas ukupno je zabilježeno 8889 zaraženih, od čega se njih 6362 oporavilo, a dosad su preminule 173 osobe.

Po županijama najviše je novozaraženih u Splitsko-dalmatinskoj 136, potom u Zagrebu 58, Šibensko-kninskoj 33, Primorsko-goranskoj 20, Zagrebačkoj 19, Zadarskoj 15 , Varaždinskoj 11, kao i u Brodsko-posavskoj, dok je u ostalim županijama taj broj ispod deset.

Lokalni stožeri objavljuju nove podatke o koronavirusu po županijama.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su od pristiglih nalaza potvrđena 2 nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19,  a tri osobe su proglašene zdravima. S današnjim nalazima je ukupno 25 aktivna slučaja na području Županije.

Dvije novooboljele osobe su s koprivničkog područja koje su razvile simptome nakon povratka s ljetovanja. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada, a trenutno se 112 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji. 

Stožer apelira na građane, posebno mlađe osobe da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže se od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

MEĐIMURSKA

U Međimurskoj županiji tri su nove osobe pozitivne na koronavirus, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Budući da su tri osobe izišle iz samoizolacije, s  tri novopozitivnih u Međimurju i dalje imaju 29 aktivnih slučajeva.

Njih 19 vratilo se s ljetovanja, tri osobe su radnici iz drugih zemalja na privremenom radu u Hrvatskoj, tri osobe imaju prebivalište u Međimurskoj županiji, ali s boravištem izvan županije. Dvije pozitivne osobe su se vratile s hodočašća te još po jedna osoba koja je kontakt potvrđenog slučaja, odnosno radnik u inozemstvu, tjedni migrant.

Do sada je u Međimurju ukupno testirana 3321 osoba. U samoizolaciji se nalazi 217 osoba, što je 13 osoba manje nego jučer.

ZAGREBČKA

U Zagrebačkoj županiji u zadnja 24 sata zabilježeno je 14 novozaraženih osoba koronavirusom, a osam je osoba izliječeno, priopćio je u četvrtak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Pet novih slučajeva zabilježeno je u Ispostavi Velika Gorica, po tri nova slučaja u ispostavama Zaprešić i Dugo Selo, dva nova slučaja u Ispostavi Samobor, od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje te jedan novi slučaj u Ispostavi Jastrebarsko

Po tri izliječene osobe od koronavirusa zabilježene su u ispostavama Zaprešić i Samobor, od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje, te po jedna izliječena osoba u ispostavama Dugo Selo i Ivanić Grad

Na području Zagrebačke županije dosad je evidentirano 408 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. Trenutno je zaraženo 129 osoba, njih 268 je izliječeno, a 11 ih je preminulo.

KARLOVAČKA

Dvije osobe su novooboljele od bolesti Covid-19 u posljednja 24 sata na području Karlovačke županije gdje je u tom razdoblju na koronavirus testirano 45 osoba.

Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je u četvrtak da su novooboljele dvije žene iz Ogulina, koje su bliski kućni kontakti prije oboljele osobe, a bile su u samoizolaciji.

Pod mjerama samoizolacije su 164 osobe, a u Općoj bolnici Karlovac hospitalizirane su tri osobe.

Dosad je u Karlovačkoj županiji od Covid -19 infekcije oboljelo 167 osoba. Nakon inspekcijskoga nadzora, upozorenja su izdana dvama ugostiteljskim objektima.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 5 ženskih osoba iz Dubrovnika od kojih je jedna osoba kontakt prethodno zaraženog slučaja.

Iz Dubrovnika je zaražena i jedna muška osoba te također po jedan muškarac iz Metkovića, Kule Norinske i Konavala.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 6 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 8927 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 353 osobe, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 62 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

SPLITSKO-DALMATINSKA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 799 obrađenih testova danas je 109 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 49, Hvara 4, Imotskog 3, Kaštela 5, Makarske 7, Omiša 1, Sinja 6, Solina 8,Starog Grada 1,Trilja 1, Vrlike 1, Dicma 4, Dugopolja 1, Hrvaca 3, Podgore 1, Podstrane 2, Prološca 4, Pučišća 2, Runovića 1, Segeta 1, Šestanovca 1, Tučepi 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 1 osoba.

Od 109 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 34 osobe su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1376 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 41 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru. 4 osobe se nalaze u karanteni.
 

ŠIBENSKO-KNINSKA

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije osam osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19; četiri osobe su iz Šibenika, dvije iz  Vodica, jedna iz Drniša i jedna iz Skradina.

Većina novooboljelih je mlađe životne dobi i kontakti su ranije oboljelih.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 501 osoba i svi su kontakti oboljelih.

U posljednja  24 sata uzorkovano je 239 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 117 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA

Do sada nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Čekaju se nalazi za 52 osobe.

Trenutno je u toj županiji 11 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe su se oporavile i skinute su s evidencije oboljelih. U samoizolaciji su 133 osobe.

ZAGREB

Na području Grada Zagreba u protekla 24 sata zabilježeno je 68 novih slučaja zaraze koronavirusom, a u samoizolaciju je stavljeno 175 osoba, izvijestio je u četvrtak Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba.

Od 68 novooboljelih za njih deset je nejasna anamneza, 34 su kontakti ranije zaraženih osoba, 15 ih se vratilo s godišnjih odmora iz Vodica, Hvara, Bola, Biograda, Vira i  Imotskog, četiri osobe su još u epidemiološkoj obradi, a pet ih je iz BiH.

Izliječene su 54 osobe (ukupno 1481), a aktivnih slučajeva je 574. U samoizolaciji je ukupno 1348 osoba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda  Zvonimir Šostar rekao je na konferenciji za novinare da je u Zavodu jučer testirano 336 osoba, a u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Infektivnom klinikom "Dr. Fran Mihaljević" još oko 600.

Ocijenio je da stanje nije alarmantno i situacija je pod kontrolom, osobito kada se uspredi broj stanovnika i gustoću stanovanja s drugim gradovima, poput Splita.

ZADARSKA

Na području Zadarske županije 14 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih osoba u najvećoj mjeri riječ je o obiteljskim kontaktima te mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju.

Četvero novozaraženih je iz grada Zadra, po troje iz općina Sukošan i Sv. Filip i Jakov, dvije su osobe iz općine Galovac, a po jedna iz općina Bibinje i Tkon.

U samoizolaciji je 549 osoba, nadzor je istekao za njih 5984, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 222 uzorka.

U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano 16 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je četvero na respiratoru.

PRIMORSKO-GORANSKA

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 11 povratnika s godišnjih odmora te pet kontakata prethodno zaraženih osoba. Jedna od novozaraženih osoba je hospitalizirana.

Zbog rekonstrukcije Krešimirove ulice, Grad Rijeka, odnosno izvođači radova, nažalost, kako su obavijestili iz Grada ravnatelja Mićovića, neće moći osigurati prilaz vozilima do NZZJZ PGŽ od petka do ponedjeljka, pa neće biti moguće organizirati drive in. No, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ otvoren je svim građanima koji se žele ili moraju testirati na COVID-19 i koji mogu do Zavoda doći pješice.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Gradišta, 1 osoba iz Vrbanje, 1 osoba iz Babine Grede i 2 osobe iz Županje), a 1 osoba je preminula.

OSJEČKO-BARANJSKA

Samo dva pozitivna nalaza od ukupno 256 testiranih uzoraka u zadnja 24 sata dobra je vijest jer se radi o trendu smanjenja dnevnog broja zaraženih koronavirusom na području Osječko-baranjske županije. Jedna novozaražena osoba ima prebivalište na području Đakova, a druga Valpova. Na žalost, u Kliničkom bolničkom centru Osijek preminula je jedna hospitalizirana osoba (muškarac, s prebivalištem u Osijeku, rođen 1956. godine, imao je više kroničnih oboljenja).

Samoizolacija je jučer određena za 31 kontakt novopozitivnih osoba, pa je trenutno pod tom mjerom na području županije ukupno 319 osoba, četiri više nego dan ranije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 17 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

Policija je obavila 44 samoinicijativnih provjera u kojima su sve osobe zatečene na prijavljenoj adresi.

ISTARSKA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 420 uzoraka briseva (225 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 5 novozaraženih osoba.

Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak u susjednoj državi. Za ostale osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, strani državljanin, 1933. godište, radi drugih zdravstvenih tegoba.

Izliječena je 1 osoba.,Trenutno je 85 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 278 osoba.  

LIČKO-SENJSKA

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19.

Ukupno su oboljele 53 osobe od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 13 aktivnih slučajeva, 39 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 ata testirano je 39 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 89 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom nije  utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, deset je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Šest osoba je s područja grada Novske, jedna osoba s područja grada Popovače, jedna osoba s područja općine Hrvatska Dubica, jedna osoba s područja grada Siska i jedna osoba s područja grada Petrinje.   

Stožer Civilne zaštite Sisačko moslavačke županije moli sve stanovnike županije da ukoliko osjete promjene zdravstvenog stanja  kao što su porast tjelesne temperature, kašalj, proljevaste stolice, gubitak osjeta mirisa i okusa i dr. obavezno se jave svom obiteljskom liječniku i teritorijalno nadležnom epidemiologu.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA

Tri nova pozitivna slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u četvrtak u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite, navodeći da zbog pritiska na laboratorije čekaju rezultate za osobe koje su testirane još u utorak i nedjelju.

Među novooboljelima je tromjesečno dijete čiji je izvor zaraze veće zajedničko okupljanje. Zaraženi su također osoba koja je kontakt oboljele osobe te mlađa djevojka, a riječ je o blažim simptomima.

Stožer objašnjava da je riječ je o rezultatima testiranja uzoraka poslanih na analizu još u utorak.

Rezultati testiranja kasne zbog velikog pritiska na laboratorije gdje pristižu uzorci od turista, radnika iz inozemstva, povratnika s godišnjeg odmora i pacijenata.

U utorak su poslana 63 uzorka s područja Virovitičko-podravske županije od kojih za sedam još nisu pristigli podaci.

"Nažalost, još uvijek čekamo i rezultate za 14 osoba koje su testirane još u nedjelju", navodi se u priopćenju Stožera Civilne zaštite.

Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije zaražena je 51 osoba, 32 su ozdravile, a jedan je muškarac preminuo.

POŽEŠKO-SLAVONSKA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 38 slučaja zaraze korona virusom (covid-19), 36 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 247 osoba, a ukupno je testirano 5372 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 116 uzoraka, od kojih su 6 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.