Prijava

Vaša prijava

Bučijada u Ivanić-Gradu


Najveća i najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj posvećena buči – ivanićgradska Bučijada – ove se jeseni vraća u punom sjaju!

Tradicionalna manifestacija, koja se ove godine održava 17. godinu zaredom, održava se od 1. do 3. listopada u Ivanić-Gradu. Tom prigodom posjetitelje očekuje više od 170 izlagača iz cijele Hrvatske, od toga 28 proizvođača bučinog ulja, 14 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava i 50-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja će ponuditi svoje buče, bučino ulje, proizvode od buče te ostale eko-etno proizvode. Kao i svake godine, ugostitelji su pripremili kreativne jelovnike od buča u svojim prostorima, restoranima i seoskim imanjima u okolici Ivanić-Grada.

Za posjetitelje su organizirani i brojni zabavni sadržaji poput koncerta Petra Graše, Đani Stipaničeva i Renate Sablja, fireshow, izložbe, turistički obilasci grada, dok će se najmlađi moći voziti buča kočijom te sudjelovati u raznim igraonicama i radionicama.

Detaljan program događanja možete vidjeti ovdje, a promotivni video pogledajte ovdje. Kuma ovogodišnje Bučijade je sportska novinarka i voditeljica Anita Kajtazi Roth.

Svečano otvorenje ovogodišnje Bučijade bit će u subotu, 2. listopada 2021. godine na glavnoj pozornici u centru Ivanić-Grada (Trg Vladimira Nazora) s početkom u 11:00 sati.

U ime Zagrebačke županije, tradicionalnog pokrovitelja Bučijade, svečanosti otvorenja nazočit će zamjenik župana Ervin Kolarec.

Manifestacija se održava uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera.

Dođi, okusi, osjeti, vidi – 17. Bučijadu!