Prijava

Vaša prijava

Ačkar: Od iduće godine svako goričko mjesto bit će povezano sa željezničkim kolodvorom

[]

Između Grada Velika Gorica i HŽ putničkog prijevoza danas je potpisan Sporazum o partnerstvu na razvoju integriranog prijevoza putnika. Sporazum su potpisali gradonačelnik Krešimir Ačkar i predsjednik uprave HŽ Putički prijevoz, Željko Ukić.

– Od iduće godine svako naše mjesto biti će povezano sa željezničkim kolodvorom, a uvest će se dodatnih 8 linija kako bi se izbjegle gužve i potaknulo građane na korištenje vlaka – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Ukupno bi bilo 38 linija na relaciji Velika Gorica – Glavni kolodvor u Zagrebu, od čega je 8 direktnih linija Velika Gorica – Zagreb. Neke od linija biti će brze te će imati stanicu u našem gradu.

– Ukoliko bude gužve i potrebe, HŽ je iskazao interes za povećanjem kapaciteta, jer je u postupku nabavka novih vlakova – dodao je Ačkar.

30.09.2021. – Velika Gorica – Potpisan sporazum između Grada Velika Gorica i HŽ putničkog prijevoza – foto:Cityportal.hr

– Cilj i zadaća nam je sukladno Strategiji prometnog razvoja na području RH, nastojimo unaprjeđivati i razvijati integrirani javni prijevoz putnika. Do kraja 2023.godine treba prističi ukupno 33 moderna električna vlaka, a koji će voziti na velikogoričkom području – naglasio je Ukić.

Cijene karata u željezničkom prometu su izuzetno povoljne, uz to omogućava se ekološki prijevoz i smanjenje korištenja osobnog prijevoza.

– Prije tjedan dana, Vlada RH, donijela je zaključak o poticanju željezničkog prijevoza te je omogućila svoj djeci predškolske dobi, osnovnih i srednjih škola mogu se voziti vlakovima besplatno i neograničeno – kazao je Ukić.

Prilikom potpisivanja Sporazuma gradonačelnik Ačkar je najavio i skorašnju prezentaciju prometne Studije koja će obuhvatiti i željeznički i javni prijevoz, a kojeg će na području grada, najvjerojatnije vršiti novi autoprijevoznik.

30.09.2021. – Velika Gorica – Potpisan sporazum između Grada Velika Gorica i HŽ putničkog prijevoza – foto:Cityportal.hr