Prijava

Vaša prijava

Preko 450 natjecatelja na međunarodnom taekwondo turniru u Rugvici


Protekle subote u sportskoj dvorani u Rugvici održan je međunarodni taekwondo turnir za kadete i juniore „M-2“. Turnir je organizirao Taekwondo klub Rugvica, a ove godine okupio je 453 natjecatelja iz pet zemlja: Hrvatske, BiH, Slovenije, Slovačke i Mađarske.

„Naše je geslo – jedno dijete više u dvorani je jedno dijete manje na ulici. Drago mi je da opet odgajamo nove generacije, a moram napomenuti da je kroz ovaj klub prošlo i mnogo hrvatskih taekwondo reprezentativaca. Ponosni smo da su potekli upravo iz ovog kluba“, rekao je predsjednik Taekwondo kluba Rugvica Darko Hrdan

Otvorenju je nazočila pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan koja je ovom prilikom čestitala na uspješnoj organizaciji.

„Zaista je važno promicati sport, a ovakva su događanja lijep primjer kako sport okuplja mlade ljude te kako kroz sport doživjeti razna druženja i sve što uz sportsko natjecanje ide“, rekla je Dujić Frlan napomenuvši kako je Zagrebačka županija pokrovitelj brojnih sportskih događanja tijekom godine, a ove je godine iz proračuna za sport izdvojila 1,2 milijuna eura.

Čestitkama na uspješnoj realizaciji još jednog M-2 turnira u Rugvici pridružio se i načelnik Općine Mato Čičak, istaknuvši kako je Taekwondo klub Rugvica jedan od kluba koji ostvaruje najbolje rezultate u županijskoj Zajednici športskih udruga i saveza. „Maksimalno ih podupiremo, a ovakve manifestacije dokaz su koliko oni kvalitetno rade“, naglasio je Čičak.

Predsjednik Taekwondo saveza Zagrebačke županije Boris Makarun istaknuo je da je rugvički M-2 turnir perjanica kada su u pitanju sportski turniri u Zagrebačkoj županiji kao i da je jedan od vodećih sportova u Zagrebačkoj županiji, djeca vole taekwondo i vrlo ga rado treniraju.