Prijava

Vaša prijava

U Krašiću proslavljeno Stepinčevo


U Krašiću je obilježena 64. godišnjica smrti blaženoga Alojzija Stepinca. Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva predvodio je mons. Ivan Milovan, porečki i pulski biskup u miru u zajedništvu s biskupima i mnogobrojnim svećenicima, dok je propovijed održao prelat Njegove Svetosti i postulator bl. Alojzija Stepinca Juraj Batelja.

Nakon svete mise položeni su vijenci i zapaljeni lampaši ispred spomenika kardinala Stepinca. U ime predsjednika Hrvatskog sabora vijenac je položila saborska zastupnica Marijana Petir, u ime predsjednika Vlade RH potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved, a u ime Zagrebačke županije zamjenik župana Ervin Kolarec.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća zamjenik Kolarec istaknuo je kako mnoštvo hodočasnika iz cijele zemlje koji su se i ove godine uoči Stepinčeva uputili u Krašić svjedoči o tome koliko je Stepinac važna osoba u vjerskom životu hrvatskog naroda. „Ono na čemu najviše trebamo raditi, a i do sada smo s Općinom radili je izgradnja infrastrukture, prvenstveno parkirališta koja bi u kratkom roku Krašić mogao primiti ovako velik broj hodočasnika“, rekao je Kolarec, dodavši kako je Zagrebačka županija i ove godine u svom proračunu osigurala sredstva namijenjena upravo razvoju turizma u Dolini kardinala.

Načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik istaknuo je radost brojem vjernika koji su hodočastili u Krašić. „Ove godine kroz devetnicu i na samo Stepinčevo u Krašić je stigao do sada rekordan broj hodočasnika, njih preko 10 tisuća iz cijele Hrvatske“, naglasio je Petković Fajnik.