Prijava

Vaša prijava

Pisarovina proslavila Dan općine


Puštanjem u rad vodocrpilišta Žeravinec, što je simbolično učinio generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, svoj dan i blagdan zaštitnika sv. Martina proslavila je općina Pisarovina.

U gradnju vodocrpilišta kapaciteta 18 litara vode u sekundi uloženo je 7,5 milijuna kuna, od čega su Hrvatske vode osigurale 90 posto sredstava.

„Uz dva postojeća, vodocrpilište Žeravinec je velika sigurnost za opskrbu vodom stanovništva cijele općine i gospodarske zone, čije su potrebe sve veće“, rekao je načelnik Tomo Kovačić, dodavši da gradnja gospodarskih objekata i broj zaposlenih u posljednje dvije godine svrstavaju Pisarovinu među najbrže rastuće općine Zagrebačke županije.

„Kakva bi tek dinamika razvoja našega kraja bila da se sagradila brza cesta od čvora Zdenčina do Pisarovine. Zbog toga što to nije učinjeno, 40 poduzetnika koji su kupili zemljište u gospodarskoj zoni još uvijek nisu odlučili započeti sa svojim investicijama“, rekao je Kovačić. Zahvalio je sadašnjoj Upravi Hrvatskih cesta što je napokon pokrenut postupak izrade projektne dokumentacije za gradnju ove ceste. Zahvalio je i Zagrebačkoj županiji što je iznašla mogućnosti za hitnu sanaciju i proširenje postojeće županijske ceste, a što će, dok se ne sagradi nova cesta puno značiti za poboljšanje kvalitete i sigurnosti prometovanja prema autocesti.

U ime Zagrebačke županije, svečanoj sjednici Općinskoga vijeća prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić.

„Izuzetno smo ponosni na ovaj kraj, posebno na njegov gospodarski razvoj. Moramo zahvaliti i načelniku i općinskom vodstvu što su uspjeli privući investitore“, rekao je Fašaić.


Dugo Selo proslavilo Dan grada