Prijava

Vaša prijava

Sastanak ministrice Žalac s predstavnicima županija


Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac održala je, prilikom službenog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, sastanak s predstavnicima županija i regionalnih razvojnih agencija.

Na sastanku u Sisku ministrica Žalac, predstavnici resornog ministarstva i Tomislav Perica, ravnatelj Središnje agencije  za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, prezentirali su natječaje koji će uskoro biti u najavi te se razgovaralo o mogućnostima financiranja iz EU fondova kao i o sadašnjim i budućim projektima. Pritom je poseban naglasak stavljen na značaj dvosmjerne komunikacije između Ministarstva i svih nositelja regionalnoga razvoja te na informiranje šire javnosti o natječajima i mogućnostima financiranja projekata u 2017. godini, ali i na važnost partnerskog pristupa.

„Mi ćemo nastaviti pratiti sve županije u Hrvatskoj jer nam je jako važno na koji način se koriste sredstva iz fondova, kolika je uspješnost u povlačenju tih sredstava i naravno kakvi su projekti, koliko su održivi i koliko zaista utječu na razvoj određenog područja“, naglasila je Žalac.

Inače, na sastanku se razgovaralo i o Projektu Slavonija te o nedavno objavljenom Programu održivog razvoja lokalne zajednice putem kojeg je ove godine osigurano 73 milijuna kuna za jedinice lokalne samouprave razvrstane u I. i II. skupinu prema indeksu razvijenosti, a najavljen je i još jedan natječaj za male lokalne projekte vrijedan 45 milijuna kuna. Pritom je ministrica Žalac istaknula da je ovo prvi put da je lokalnoj zajednici na raspolaganju dva i pol puta više sredstava otkad je Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

U ime Zagrebačke županije sastanku su prisustvovali zamjenik župana Damir Tomljenović i pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju Josip Kraljičković, dok je u ime Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije sastanku nazočio njen direktor Zlatko Herček.