Prijava

Vaša prijava

Predstavljena brošura „EKO-TILA RECIKLIRA“


Predsjednica Udruge za ekologiju, zaštitu okoliša, prirode i zdravlja – TILA, Duška Gregurek, predstavila je eko brošuru „EKO TILA RECIKLIRA“. Osnovni cilj brošure je pokazati kako sačuvati odbačene stvari, koje bi inače završile na otpadu, i preoblikovati ih u ukrasne i korisne predmete, te očuvati zdravlje i okoliš.

 „Udruga je nastala tako da se grupa entuzijasta koji su ekološki osviješteni, skupila i dogovorila da mogu pomoći Zemlji tako što će reciklirati. Brošura treba služiti kao poticaj za stvaranje ideja o tome kako starim proizvodima dati njihovu novu namjenu te time smanjiti količinu otpada.“, istaknula je Duška Gregurek, koja je brošuru predstavila u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Kroz brošuru želi se istaknuti kako na vrlo jednostavan način predmetima koje posjedujemo u vlastitom domu možemo dati novo ruho. Neki od primjera predmeta koji se mogu restaurirati i ponovno koristiti su stari namještaj, plastika odnosno plastične boce, plastični namještaj, staklene boce, guma, metalni tanjuri, platnene krpe ili stare traperice, papir te košare koje više nisu za upotrebu.

„Održavali smo kreativne radionice, humanitarne večere, okrugle stolove pa čak i revije, bili smo učesnici Zelene čistke u cilju promoviranja kreativnog recikliranja. Bili smo u vrtićima, školama, domovima za starije i nemoćne osobe. I samo bi još nadodala 'Potražimo blago u otpadu'.“, istaknula je predsjednica Udruge.

Ova brošura realizirana je uz potporu Zagrebačke županije.