Prijava

Vaša prijava

2. Zagrebački obrtnički sajam


Drugu godinu za redom Zagrebačka županija financijski će poduprijeti sa 100.000 kuna organizaciju Zagrebačkog obrtničkog sajma, koji će se održati 26. i 27. travnja na Zagrebačkom velesajmu.

Sajmom se žele promovirati obrtnička zanimanja među mladim generacijama radi motiviranja za upis strukovnih obrtničkih škola. Na sajmu će se prezentirati različita obrtnička zanimanja, održavati će se brojne manifestacije kao što su modne revije, frizerski show, revija kozmetičara – Zlatni ruž te mnoge druge. Također, biti će prikazani i kratki filmovi o deficitarnim obrtničkim zanimanjima.

Inače, prošlogodišnji Sajam posjetilo je više od 2.500 učenika kojima su bili prezentirani obrti i strukovna zanimanja kroz koje su ih vodili obrtnici-majstori s područja Zagrebačke županije i Zagreba. U sklopu Sajma promovirao se i EU projekt IN PODUZETNIK – Interaktivna baza podataka poduzetnika kojeg je Zagrebačka županija provodila u partnerstvu s Obrtničkom komorom Zagreb.

Zagrebački obrtnički sajam organizira Obrtnička komora Zagreb, dok su suorganizatori Zagrebačka županija i Grad Zagreb.

Zagrebačka županija poziva sve učenike osnovnih i srednjih škola da posjete 2. Zagrebački sajam i upoznaju se s brojnim obrtničkim zanimanjima. Inače, Zagrebačka županija svake godine stipendira i učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja.