Prijava

Vaša prijava

Županija obilježila Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi


Povodom obilježavanja Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije održana je tribina na temu „Palijativna skrb na području Zagrebačke županije“.

U ime Zagrebačke županije tribini je nazočila zamjenica župana Nadica Žužak.

„Svi teško i neizlječivo bolesni imaju pravo na palijativnu skrb. Cilj takve skrbi je poboljšati život i smanjiti bol čovjeku s dijagnozom neizlječive bolesti, a pravo na nju imaju i članovi obitelji oboljelih kojima nužno treba pomoć. I ova tribina pokazuje inicijativu i spremnost Zagrebačke županije te vjerujem da će pridonijeti dobroj organizaciji palijativne skrbi na području naše županije“, rekla je zamjenica župana.

Prisutne su uvodno pozdravili ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije Zvjezdana Dobrinčić, voditelj Projektnog tima za razvoj palijativne skrbi na području Zagrebačke županije Miro Benčić i ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman.

U sklopu tribine održana su predavanja na temu „Palijativna skrb i palijativni pristup bolesniku“, „Model organizacije palijativne skrbi u Zagrebačkoj županiji“  i „Model organizacije palijativne skrbi u Zagrebačkoj županiji“.