Prijava

Vaša prijava

Lomničani kreću u prosvjed zbog izgradnje asfaltne baze


Inicijativa STOP asfaltnoj bazi u Lomnici najavila je veliki prosvjed protiv izgradnje tog postrojenja tvrtke Strabag u njihovom mjestu. U nedjelju u 15 sati okupit će se na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici kako bi, kažu, zaštitili čist zrak, vodu i zdravlje djece.

“Nećemo se tako lako predati. Čak ako se asfaltna baza i izgradi, mi ćemo našu borbu nastaviti i nakon toga. Borit ćemo se svim mogućim pravnim i ostalim sredstvima da zaštitimo ljude koji žive pored te asfaltne baze. U nedjelju ćemo pokušati dalje educirati što sve asfaltna baza nosi sa sobom i potaknuti ljude da zaustave njenu izgradnju. Na zadnjem prosvjedu ispred asfaltne baze u Lomnici bilo je 1.000 ljudi”, rekao je jučer za Cityportal.hr Michael Stepanić iz inicijative STOP asfaltnoj bazi u Lomnici.

Do sada su dolazak na prosvjed, kažu iz inicijative, potvrdili brojni mještani Lomnice i okolnih mjesta te brojni političari, saborski zastupnici i gradski vijećnici: Damir Šimunić, Goran Beus Richembergh, Ivan Pernar, Marko Šimac, Nikola Šimac i Zvonimir Stjepić.