Prijava

Vaša prijava

Trening bez trenera: Goričani čekaju Rudeš, Vidović uz prijatelja Jakira

[]

Prošle su već više od četiri godine otkad je završio trenerski mandat u Gorici, otkad je krenuo svojim putem, ali veza između Sergeja Jakirovića i Velike Gorice ostala je snažna. Zahvaljujući lijepim zajedničkim uspomenama, Goričani vole Sergeja, a Jakir voli navraćati u Goricu svakom mogućom prilikom, bilo na utakmicu, bilo na kavu, druženje sa starim prijateljima… Bio je nedavno i na dvije utakmice u Lukavcu, gledao sina Leona u dresu U-16 reprezentacije, pozdravljao se s pola Lukavella, isti onakav kakvoga ga pamtimo iz goričkih dana.

Sve skupa još se više ispreplelo dolaskom Marija Brkljače na mjesto sportskog direktora, a nedavno i Rajka Vidovića na trenersku klupu. Obojica su s Jakirom veliki prijatelji, povezani i kumski, pa je i logično da je prošlog četvrtka tuga vladala i našim stadionom. I čim je stigla tužna vijest da je preminula Sergejeva majka Jelena, bilo je potpuno jasno da ključni ljudi sportskog sektora Gorice neće propustiti posljednji ispraćaj gospođe Jakirović, da će željeti biti uz prijatelja toga dana.

Sprovod Jelene Jakirović organiziran je u utorak, na put za Metković otišli su i Vidović i Brkljača, a to je značilo da će obojica morati propustiti trening zakazan za prijepodnevne sate. Palicu su tako preuzeli Vidovićevi pomoćnici Mensur Mujdža i Marko Krnjić, koji su momčad izveli prvo na pomoćni, a zatim i glavni teren, sve u sklopu pripreme za Rudeš na domaćem terenu, za utakmicu koja je na rasporedu u petak od 18 sati.

Naizgled je to nevažna utakmica, jer gosti su već odavno ispali, a Gorica se bori jedino za popravljanje dojma, no stvari i nisu toliko crno-bijele. Nakon četiri poraza u nizu, nakon nezasluženo visokog posrnuća u Koprivnici, Goričani će morati napraviti sve da dođu do pobjede protiv momčadi koja je ove sezone pobijedila jedino – njih. Eventualni novi poraz donio bi dodatnu dozu depresije u proljeće prepuno posrnuća i teških trenutaka, a to nikome ne treba. I zato je za pretpostaviti da će motivacija biti maksimalna, odnosno jedino bi normalno bilo da bude takva…

A uz pripreme za pretposljednju domaću utakmicu sezone, u kojoj neće zaigrati ozlijeđeni Ndockyt, Matavž, Krizmanić i Kapulica, glavna tema i dalje je velika nesreća koja je zadesila Đuru-Giulija Đekića u subotnjoj utakmici. Oporavak u KB Dubrava teče po planu, Đeka se svaki dan osjeća sve bolje, a bolničku dosadu ovog su mu utorka svojim posjetom odlučili ublažiti “senatori” iz goričke svlačionice. Nekolicina starijih igrača nakon treninga se zaputila prema Dubravi, kako bi dali podršku mladom suigraču, pred kojim je zahtjevan oporavak.

Prema prvim procjenama, s laganim treninzima Đuro-Giulio mogao bi započeti za mjesec dana, nakon čega će se postepeno uključivati u redovni trenažni proces, pri čemu će sasvim sigurno dobiti i novi vizualni identitet. Barem neko vrijeme igrat će i trenirati s maskom, kako bi sačuvao dio lica koji je nastradao u toj 20. minuti ogleda sa Slaven Belupom, ali to je najmanji problem u cijeloj priči. Svjedoci kažu da je sve skupa izgledalo toliko ružno da su se u tim trenucima čula i pitanja poput “jel živ?!”, što će reći da je još i dobro ispalo.

Iz bolnice će Đeka pratiti i taj ogled s Rudešom, za koji se pripreme nastavljaju u srijedu prijepodne, ponovno pod vodstvom trenera Vidovića.

Ova objava Trening bez trenera: Goričani čekaju Rudeš, Vidović uz prijatelja Jakira se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Ulaznice za AIR VG