Prijava

Vaša prijava

Sjednicu održala Koordinacija za ljudska prava


Prvu radnu sjednicu u novom sazivu održala je Koordinacija za ljudska prava Zagrebačke županije. Članovi Koordinacije, njih 11, imenovani su na zadnjoj sjednici Županijske skupštine. Za predsjednika je imenovan Rudolf Vujević, a članovi su Željko Fadljević, Ivan Zadravec, Nenad Strizrep, Ivana Belec, Tamara Poljarević, Veronika Bandić, Ivančica Prugovečki, Tihana Zemljak, Vedran Batrla i Memetali Zenuni.

Na današnjoj sjednici dogovoreno je da predsjednik Vujević uputi svim članovima Koordinacije okvirni prijedlog plana rada za mandatno razdoblje te Akcijski plan za 2018. godinu s temama koje će se obrađivati. Članovi Koordinacije potom će ove radne dokumente dopuniti svojim prijedlozima.

„Obrađivat ćemo teme o ljudskim pravima, surađivati s nacionalnim manjinama, ali i Hrvatima izvan Hrvatske“, rekao je Vujević.

Već na sljedećoj sjednici, dogovoreno je, raspravit će se deklaracija Vijeća EU o „anticiganizmu“, vezana uz nacionalni program za Rome.

Članove Koordinacije uvodno su pozdravili predsjednik Skupštine Damir Mikuljan te zamjenica župana Nadica Žužak. Mikuljan je rekao da su zadaće Koordinacije široko postavljene kroz zakone, preporuke i smjernice.


Kazališna predstava Pinokio