Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Dubravica


Slavilo se uoči blagdana sv. Ane, općinske zaštitnice, u Dubravici. Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, uz Dan općine, proslavljena je i 23. godišnjica njezina ponovna ustroja. Za načelnika Marina Štritofa bila je to prigoda da podsjeti na učinjeno tijekom protekle godine i naglasi buduće aktivnosti. A jedna od njih je, u suradnji sa susjednim općinama, nastavak razgovora oko revitalizacije kumrovečke pruge.

„Svugdje u svijetu prigradska željeznica ja najzastupljeniji i najkvalitetniji oblik javnoga prijevoza. Revitalizacija kumrovečke pruge, po mom mišljenju, bilo bi jedino kvalitetno i dugoročno rješenje problema javnoga prijevoza, ne samo za Dubravicu nego i susjedne općine u Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Pokrenuli smo inicijativu, održali više zajedničkih sastanaka i postigli dogovor da se u rujnu potpiše sporazum o revitalizaciji kumrovečke pruge između Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, osam jedinica lokalne samouprave i HŽ infrastrukture“, rekao je Štritof. Govorio je i o modernizaciji javne rasvjete, odnosno uvođenju LED tehnologije.

„Javnu nabavu za modernizaciju rasvjete na području cijele općine planiramo provesti početkom rujna, a sa samim izvođenjem radova krenuti krajem 2018. godine. Procijenjena vrijednost investicije je 1,2 milijuna kuna“, rekao je načelnik, dodavši da se zadnjih godina primjećuju pozitivni trendovi i interes za kupnju zemljišta na području općine.

„S obzirom na blizinu metropole, želja nam je postati područje interesantno za doseljavanje stanovništva“, istaknuo je. Najavio je nastavak nabave prijenosnih računala za učenike petih razreda PŠ Dubravica.

„Želimo kroz četiri godine osigurati besplatna računala za sve učenike viših razreda. Ulažemo u djecu predškolske i školske dobi u cilju ostanka mladih obitelji na našem području“, rekao je Štritof, dodavši da uskoro kreće i proširenje dječjeg vrtića.

Predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan u svom je obraćanju nekoliko puta naglasio potrebu zajedništva.

„Najveća vrijednost Domovinskog rata je čvrsto i neupitno zajedništvo. Zajedništvom smo postigli slobodu i demokraciju, a danas zajedništvom moramo graditi Lijepu našu kao udoban dom za svakoga“, rekao je i dodao da zajedništvo, u modernim uvjetima, znači dogovor.