Prijava

Vaša prijava

Brckovljani proslavili svoj Dan


Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, Brckovljani su proslavili Dan općine.

O realiziranim projektima te planovima u narednom razdoblju govorio je načelnik Brckovljana Željko Funtek.

„Pred nama je izrada projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića u Božjakovini, za koji smo sredstva dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 200.000 kuna. Također, osigurana su sredstva za izgradnju reciklažnog dvorišta u gospodarskoj zoni Božjakovina. Vrijednost projekta iznosi preko 2 milijuna kuna, a Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša osigurali su 1,6 milijuna kuna“, rekao je Funtek.

S obzirom na skori početak nove školske godine načelnik je istaknuo kako već treću godinu zaredom Općina sufinancira nabavu školskih udžbenika. „Za školsku godinu 2018./2019. u proračunu je osigurano 400.000,00 kuna. Ove godine u nabavu udžbenika uključila se i Zagrebačka županija, koja je osigurala 470,00 kuna po učeniku, što za našu općinu iznosi preko 300.000,00 kuna. Preostali dio do tržišne cijene udžbenika po javnoj nabavi sufinancirati će općina. Obzirom da se smanjio naš udio u sufinanciranju, dio predviđenih sredstava iz proračuna prenamijenili smo za nabavu informatičke opreme“, istaknuo je Funtek.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Hrvoje Frankić. Čestitao je načelniku, i njegovu timu, na realiziranim projektima rekavši kako je uloga županije i općine da pružanjem logističkih, materijalnih i financijskih potpora podižu kvalitetu života stanovnika.

Uz brojne uzvanike, sjednici je nazočila i potpredsjednica Županijske skupštine Ljubica Ambrušec.