Prijava

Vaša prijava

Gimnazijalci iz Požege posjetili SB Gornja Bistra


Učenici i profesori Katoličke gimnazije s pravom javnosti iz Požege posjetili su Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra u kojoj su uz obilazak i druženje sa štićenicima bolnice slušali o volontiranju, a s obzirom da je bolnica smještena u baroknom dvorcu obitelji Oršić, razgledali su je i s umjetničkog aspekta.

Osim bolnice u Gornjoj Bistri, po jedan autobus učenika posjetio je Centar za odgoj i obrazovanje Lug u Lugu Samoborskom te Caritasov dom u Brezovici.

„Susret sa štićenicima ustanova bio je prilika učenicima da prošire svoje vidike, osjete probleme i nauče se suočavati s njima i rješavati ih. U isto vrijeme je to i prilika da upoznaju cijeli niz struka koje i njima jednog dana mogu biti životno opredjeljenje“, rekao je ravnatelj Katoličke gimnazije Ivan Bedeničić.

U ime Zagrebačke županije učenike je uvodno pozdravila pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak, a predavanje o bolnici i volontiranju održao je ravnatelj bolnice Renato Mittermayer.