Prijava

Vaša prijava

Smotra učeničkih zadruga


U OŠ Jakovlje održana je danas županijska smotra učeničkih zadruga. Odlukom prosudbene komisije, najuspješnije zadruge predstavljat će Zagrebačku županiju na 31. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, od 8. do 11. listopada u Vinkovcima.

Na županijskoj smotri sudjelovale su 24 zadruge, od njih ukupno 36 koliko ih je registrirano u osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje.

- Koliko su nam zadruge važne govori činjenica da za njihov rad izdvajamo značajna sredstva. Na godišnjoj razini gotovo 150.000 kuna - prigodom svečanosti otvorenja smotre rekla je Mirela Katalenac, pročelnica Zagrebačke županije za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu. Mladim zadrugarima je poručila da vrijeme koje provode u zadruzi iskoriste za stvaranje novih prijateljstava.

- Prijateljstva koja steknete u zadruzi ne mogu se mjeriti s prijateljstvima na Facebooku - rekla je pročelnica.

Prilikom vrednovanja izloženih uporabnih i ukrasnih predmeta, prosudbena komisija je poseban naglasak stavila na očuvanje biološke raznolikosti, njegovanje tradicije, običaja i rukotvorstva, ekološki pristup zadruge, uređenost izložbenog prostora, prikaz praktičnoga rada, razgovor sa zadrugarima...