Prijava

Vaša prijava

Vinari - prijavite se na 51. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske!


Ovogodišnja 51. Izložba vina kontinentalne Hrvatske održat će se 7. i 8. lipnja 2019. godine u Svetom Ivanu Zelini. Pozivaju se svi vinari iz Zagrebačke županije koji proizvode vino (sukladno Zakonu o vinu) da dostave svoje uzorke na ocjenjivanje od 8. do 11. svibnja 2019. godine u vremenu od 9:00 do 14:00 sati u Gradsku vijećnicu Grada Svetog Ivana Zeline (Trg Ante Starčevića 12) i time konkuriraju za nagrade.

Uzorke će ocjenjivati petnaesteročlani stručni žiri na pod vodstvom prof.dr.sc. Ane Jeromel, a  ocijenjenim uzorcima namijenjene su zlatne, srebrne i brončane medalje te priznanja.

Izlagač je obvezan dostaviti 6 boca vina za svaki prijavljeni uzorak u 1/1 ili 0,75 litara ambalaži, a predikatna i desertna vina u originalnoj ambalaži od 0,2 do 0,75 litara.

Sva vina u originalnoj ambalaži ulaze u kategoriju za posebnu nagradu „Najljepši vizualni identitet boce“ – nagrada "Dragutin Stražimir".

Ove godine u sklopu ocjenjivanja vina kontinentalne Hrvatske Organizator će po prvi puta dodijeliti i nagrade za najbolje ocjenjena vina Zagrebačke županije.

Odličje šampiona Zagrebačke županije dodijelit će se za slijedeće skupine vina:

a) Bijela mirna suha vina;
b) Bijela mirna vina s ostatkom sladora;
c) Ružičasta i crna mirna vina;
d) Pjenušava vina;
e) Specijalna vina;
f) Vina iz posljednje berbe godine;
g) Ukupni županijski šampion.

Šampioni po pojedinim skupinama biraju se među vinima koja moraju biti ocijenjena u konkurenciji najmanje 5 vina s najmanje 85 postignutih bodova, koja su proizvedena od grožđa uzgojenog u vinogorjima Zagrebačke županije i proizvode se za tržište.

Inače, kotizacija iznosi 100,00 kuna po uzorku vina, a za sve uzorke županijskih vinara koji osvoje zlatnu i srebrnu medalju na ocjenjivanju, sudjelovanje je besplatno i kotizaciju snosi Zagrebačka županija.

Osnovne informacije nalaze se ovdje, a prijavni obrazac ovdje.