Prijava

Vaša prijava

Festival slastica "Kriški oblizeki"


Doboš torta Smiljke Mihelja iz Okešinca laureat je ovogodišnjih 22. Kriških oblizeka, najstarijega hrvatskog festivala slastica održana protekloga vikenda u Križu. Nepca ocjenjivačkoga suda kušala su 146 slastica, među njima dvadesetak torti. U partnerstvu s LAG-om Moslavina i Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, festival je organiziralo Društvo Naša djeca "Vladimir Nazor" iz Križa. 
 - Ovo je humanitarna manifestacija s koje je sav novac od prodaje slastica namijenjen radu s djecom u njihovo slobodno vrijeme. Ponosni smo što naša općina, već desetak godina, nosi status prijatelja djece. Vjerujem da će ovaj festival ne samo opstati, nego i rasti na dobrobit djece - rekla je Ivana Posavec Krivec, predsjednica Društva Naša djeca. I ove godine odabrano je deset najukusnijih slastica, među kojima su se, uz doboš tortu, našle ledene kiflice od masti, torta od mrkve i krem sira, pita slastičarka, bečki keksi, mrs. Pumpkin kocke...
Uz Marka Magdića, načelnika Križa, i Ivanu Alilović, direktoricu TZ Zagrebačke županije, festival je rezanjem torte otvorila zamjenica župana Nadica Žužak.
- Prekrasno, kao i svake godine. Za pohvalu. Po ovoj manifestaciji nije prepoznat samo Križ, nego i Zagrebačka županija. Zahvala onima koji ulažu svoje slobodno vrijeme i ljubav prema slasticama kako bi se prihodovala sredstva za rad Društva Naša djeca - rekla je zamjenica Žužak.

 


Proslavljen Dan općine Rugvica