Prijava

Vaša prijava

Pisarovina proslavila Dan općine


U sklopu Dječjeg vrtića „Potočić“ u Pisarovini sagrađena je i u prigodi Dana općine - 11. studenoga otvorena polivalentna dvorana. Time je, rekao je općinski načelnik Tomo Kovačić, nastavljena tradicija kojom se svake godine na Dan općine otvara neki od novosagrađenih gospodarskih ili infrastrukturnih objekata.

„Punih 25 godina obnavljamo, gradimo i razvijamo općinu po mjeri naših žitelja, stvarajući im što povoljnije uvjete za život i rad u vlastitoj sredini. Gradnja ove dvorane većim dijelom je financirana sredstvima Općine, a manjim bivšega Ministarstva demografije. Dio novca osigurala je i Županija“, rekao je načelnik.

Vesnica Mađer, ravnateljica vrtića, koji ove godine proslavlja desetogodišnjicu rada, rekla je da se iz godine u godinu kreiraju i stvaraju uvjeti za što kvalitetniji rad s djecom.

„Izgradnjom ove dvorane riješili smo dugogodišnju potrebu unapređenja rada u području tjelesnog razvoja djece. No, dvorana će služiti kao višenamjenski prostor i za razne priredbe i kulturna događanja“, rekla je ravnateljica. Dječji vrtić „Potočić“ polazi stotinjak mališana iz Pisarovine, ali i susjedne općine Lasinja.

Za svečane sjednice Općinskoga vijeća načelnik Tomo Kovačić zahvalio je svima koji pomažu razvoj ove općine, posebno Županiji koja je sufinancirala gradnju niza infrastrukturnih objekata, a poseban doprinos dala je u gradnji infrastrukture u poduzetničkoj zoni što je znatno ubrzalo gradnju proizvodnih pogona i omogućilo nova zapošljavanja. Zemljište je u poduzetničkoj zoni kupilo 66 poduzetnika, a u 14 dosad otvorenih poslovnih objekata zaposleno je 450 radnika. U infrastrukturno opremanje zone uloženo je dosad oko 35 milijuna kuna. Ove je godine za dovršetak gradnje infrastrukture u zoni Općini odobreno 9,5 milijuna kuna europskoga novca, a sama Općina osigurat će preostalih 6,5 milijuna.

Najznačajnijom investicijom u narednome razdoblju Kovačić je istaknuo konačni početak gradnje nove državne ceste od čvora Zdenčina, na autocesti Zagreb-Rijeka, do poduzetničke zone.

„Natječaj je u završnoj fazi, očekujemo da će projekt u realizaciju krenuti u proljeće iduće godine“, rekao je.

U ime Županije sjednici je prisustvovao, i polivalentnu dvoranu proglasio otvorenom, predsjednik Županijske skupštine i saborski zastupnik Mato Čičak. 

„Ove smo godine jedinicama lokalne samouprave dodijelili kroz proračun 27 milijuna kuna. Treba reći da je to rijetkost u RH, da jedna županija toliko novca direktno daje svojim općinama i gradovima. Tako zajedno stvaramo dobre vrijednosti i ostvarujemo projekte na dobrobit naših žitelja, pogotovo onih u ruralnim dijelovima županije. U pripremi je prijedlog proračuna za 2021., i u njemu ćemo također predvidjeti sredstva za općine i gradove“, rekao je Čičak.

Prisutne je pozdravio i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, a zaslužnim stanovnicima Općine uručena su javna priznanja. Primili su ih Lucija Topolko, David Pavletić, David Šajnović, Danijela Kordić i Jan Rajšel.