Prijava

Vaša prijava

Obilazak ratne lokacije Južnog bojišta


U skladu sa programom rada Udruge pripadnika 153. brigade HV za ovu godinu je planiran obilazak Južnog bojišta, na kojem je 153. brigada HV tijekom 1993. i 1994. godine provodila obrambene aktivnosti. Tako je u razdoblju od 19. do 21. svibnja 2023. godine proveden obilazak tog područja sa pedesetak članova Udruge sa svojim članovima obitelji i gostima.

U tom vremenu obiđen je Ivanov križ gdje su obnovljena sjećanja na povijesne dane 153. brigade HV – Velika Gorica, potom je uslijedila posjeta Konavala, gradu Cavtatu, te krajnjem jugu Hrvatske – poluotoku Prevlaci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ivanov Križ, područje djelovanja TG 153. brigade HV – 1994. godine.

 

Obilazak Dubrovnika posebno gradskih zidina sve je oduševio, te odlazak žičarom na brdo Srđ, utvrdu Imperial, sjeverno od grada Dubrovnika…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnji dan obilaska tj, u samom povratku, posjećen je i grad Sinj i  veteranski centar Sinj. Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomeniku braniteljima Sinja, odata je počast svim braniteljima Sinja koji su dali život u Domovinskom ratu.
Dojmovi s obilaska ratnih lokacija sa Južnog bojišta, na Ivanovom križu, uz obilaske Cavtata i Dubrovnika i  uz besprijekornu organizaciju, ostati će u trajnom sjećanju svim sudionicima.