Prijava

Vaša prijava

Uvodna konferencija Projekta „ZAŽELI za Općinu Orle“


U Općini Orle 14. srpnja., s početkom u 10:30 održala se uvodna konferencija Projekta „ZAŽELI za Općinu Orle“. Projekt se financira kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 926.052,00 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Korisnik je Općina Orle, a razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Partneri u Projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Velika Gorica.

Projekt „ZAŽELI za Općinu Orle“ je započeo 1. listopada prošle godine, a sredstva za provedbu jednogodišnjeg projekta osiguralo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje s kojima je općinski načelnik potpisao Ugovor o korištenju sredstava.

Projekt se provodi u potpunosti na području općine Orle. Cilj Projekta je uključivanje 10 žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici. U završnoj fazi predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva. Navedenim se ujedno potiče socijalna uključenost i povećava razina kvalitete života starijih i nemoćnih osoba.

U sklopu Projekta korisnicima se pružaju sljedeće usluge: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u ostvarivanju prava (dostava pomagala, plaćanje računa i sl.), pružanje podrške kroz razgovor i druženje i sl.

Konzultant na Projektu g. Ante Lovrić iskazao je zadovoljstvo sa do sada vidljivim rezultatima projekta te pohvalio žene i napomenuo kako uz skrb projekt obuhvaća i edukacije, a koje sada slijede.

Načelnik Općine Orle zahvalio je svim sudionicima Projekta te ga okarakterizirao odličnim za zajednicu u kojoj se provodi i naglasio kako je Općina Orle po završetku ove ll. faze Projekta spremna i za Fazu lll.