Prijava

Vaša prijava

“Manje oružja, manje tragedija”


Policijska uprava zagrebačka, Policijska postaja Velika Gorica, u razdoblju od 01.09. do 31.09.2021. organizira dragovoljnu predaju oružja, streljiva, minskoeksplozivnih i drugih ubojitih sredstava zaostalih iz Domovinskog rata, a sve sa željom i ciljem stvaranja sigurnije budućnosti u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru i težnjom za uspostavljanjem veze između javnosti i policije.

Oružje i eksplozivna sredstva se ne donose u policijsku postaju, već je o posjedu istoga potrebno obavijestiti policiju na broj 192 ili 01/6221-144, nakon čega će policijski službenici u civilu doći i preuzeti opasno sredstvo.

Građani koji ne žele na navedeni način predati oružje ili dr. također se mogu obratiti lokalnim lovačkim udrugama, te istima predati oružje ili streljivo, budući da su isti također angažirani  u navedenoj akciji.

Oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno preda neće se pokretati prekršajni ili kazneni postupak ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje.

 

MOMT | Manje oružja manje tragedija (manje-oruzja-manje-tragedija.hr)

 


Redovite akcije darivanja krvi u rujnu

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike