Prijava

Vaša prijava

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Orle za 2022. godinu


Na temelju članka 7. Statuta Općine Orle (Glasnik Zagrebačke županije broj 15/21), Općinsko vijeće Općine Orle upućuje

JAVNI POZIV
za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja
Općine Orle za 2022. godinu

I. Pozivaju se građani i pravne osobe za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Orle za 2022. godinu.
Prijedloge za dodjelu priznanja mogu podnijeti građani, udruge građana, trgovačka društva, ustanove, političke stranke i druge pravne osobe.

II. Javna priznanja Općine Orle dodjeljuju se kao:

 

1.Zlatna plaketa „Grb Općine Orle“

Zlatna plaketa „Grb Općine Orle“kao najviši oblik priznanja dodjeljuje se građanima i pravnim osobama za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju gospodarstva, znanosti, obrazovanja, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, sporta i ili drugih djelatnosti posebno značajnih za Općinu Orle, kada se ocjeni da je odnosna osoba postigla neprocjenjive rezultate u pojedinom području.
Iznimno, ukoliko se radi o naročito značajnom doprinosu, „Grb Općine Orle“ se može dodijeliti pojedinoj osobi i kao Nagrada za životno djelo Općine Orle.

2.„Zahvalnica Općine Orle“

Zahvalnica Općine Orle dodjeljuje se građanima i pravnim osobama za  iznimne zasluge  u razvoju društvenih odnosa i unapređenju gospodarstva, znanosti, obrazovanja, kulture, zdravstva, socijalne skrbi, sporta ili drugih djelatnosti posebno značajnih za Općinu Orle

III. Dobitnik jednog od priznanja ne može u istoj godini dobiti i neko drugo priznanje Općine Orle. Isto priznanje može se dodijeliti jednoj osobi samo jedanput.
Prijedlog za dodjelu javnog priznanja mora biti pisano obrazložen, a predlagatelj je dužan jasno odrediti vrstu javnog priznanja i područje javne djelatnosti.

  1. Prijedlozi se dostavljaju putem pošte na adresu: OPĆINA ORLE, Orle 5, 10 411 Orle ili putem e-pošte na adresu: info@opcina-orle.hr s naznakom „Za javna priznanja“, zaključno do dana 15. lipnja 2022. godine, bez obzira na način dostave.
    Prijedlozi koji pristignu nakon navedenog roka neće se razmatrati.

KLASA:061-01/22-01/01
URBROJ: 238/20-02-22-01
Orle, 19. svibnja 2022. godine

 

OPĆINSKO VIJEĆE OPĆINE ORLE

 

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Općine Orle za 2022. godinu (docx)