Prijava

Vaša prijava

Bartolovska biciklijada za male i velike


Općina Orle i Turistička Zajednica područja Posavine i Prigorja pozivaju vas na sudjelovanje u „Bartolovskoj biciklijadi za male i velike“ u nedjelju, 25.08.2024 s početkom u 9,00 sati ispred zgrade Općine Orle, Orle 5.

Biciklistički doživljaj uz rijeku Savu sastavni je dio programa obilježavanja dana Općine i Sv. Bartola, sveca zaštitnika ove male, a kulturno-povijesno i prirodom bogate lokalne zajednice.

Početak biciklijade je u 9,30 sati/ planirani povratak je do 13,00 sati /OBITELJSKA RUTA/ i  do 15,30 sati /REKREATIVNA/.

Sudjelovanje na biciklijadi je besplatno, a broj sudionika je ograničen.

Očekuju vas OBITELJSKA ruta u dužini od 12 km (9,4 km asfalt, 2,8 km makadam, 20 m uspona) i REKREATIVNA ruta u dužini od 38 km  (28 km asfalt, 10 km makadam, 30 m uspona).

Prva postaja na kojoj ćete se zaustaviti je  „Konjički centar Miklin“ gdje je organiziran „Posavski doručak“ uz domaćine KUD Slavuj Bukevje i g. Miklina koji će sudionike upoznati sa svojim rančem i konjima.

Potom Vas očekuje sljedeća atrakcija, a to je vožnja skelom u mjesto Oborovo i natrag, na kojoj ćete doživjeti jedinstvenu, opuštajuću atmosferu toka Save uz starinski način prijevoza preko rijeke.

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu  „Turk“  očekuje vas kraći odmor uz kušanje turopoljskih štrukli „Cipov“ i džinova Destilerije „Gavran“. Prolaskom kroz pitoreskna posavska mjesta u Općini Orle kao što su Drnek, Stružec Posavski, Veleševec i Bukevje upoznati ćete se sa tradijskom arhitekrurom te netaknutom prirodom.

Nakon biciklijade, na mjestu polaska, za sve sudionike osigurani su besplatni ručak i zabavni sadržaji za  odrasle i djecu („napuhanci“, storytelling, zabavne dječje igre, jahanje za djecu i odrasle, smotra lokalnih KUD-ova, živa glazba do kasnih večernjih sati).

Sudionici sudjeluju na biciklijadi na vlastitu odgovornost te su dužni poštovati prometna pravila i propise. Svi sudionici biciklijade snose odgovornost za svoju sigurnost i ponašanje, kako tijekom vožnje, tako i na odredištu.

Sudionici biciklijade obvezni su potpisati obrazac-izjavu o sudjelovanju na vlastitu odgovornost i o GDPR-u.

Sudjelovanje na biciklijadi moguće je samo s ispravnim biciklima (MTB, Gravel, E-bike). Biciklijada će se odvijati pod prometom te će se koristit jedan kolnički trak. Ispred biciklističke kolone kretat će se sigurnosno vozilo – QUAD. Organizator osigurava biciklističke vodiče – redare. U slučaju potrebe (kvar bicikla, ozljede i sl.) sigurnosno  vozilo biti će i na začelju kolone tijekom cijele biciklijade. Sukladno vremenskim prilikama, sudionici moraju imati odgovarajuću odjeću.

Djeca mlađa od 16 godina obavezno moraju biti u pratnji odrasle osobe (roditelja ili staratelja). Preporuča se upotreba kaciga (za djecu do 16 godina ona je obavezna). Donja dobna granica za djecu i njihovu samostalnu vožnju je 12 godina. Djeca mlađa od 12 godina mogu sudjelovati samo u ispravnoj sjedalici, pravilno montiranoj na bicikl.

Organizator nije odgovoran za nastalu štetu na opremi, sudioniku ili bilo kojoj trećoj strani.

Sudionik je dužan imati valjano osiguranje za medicinsku skrb u Republici Hrvatskoj. Organizator ne snosi troškove medicinske skrbi niti liječenja.

Biciklijada nije natjecateljskog karaktera i biciklistička vožnja odvija se u koloni.

Prijave su moguće najkasnije do 23.08.2024. – na link:

                                                                                – na e-mail: info@sttube.hr

Organizator omogućava uslugu najma  MTB i E-bike bicikala sa zaštitnom kacigom (po akcijskim cijenama), a koji se mogu rezervirati na: info@sttube.hr.

Orle biciklijada1 (1)_page-0001