Prijava

Vaša prijava

Obavijest o izvođenju 3D seizmičkih mjerenja na području Sisačko-moslavačke županije te na dijelu Zagrebačke županije


Poštovani,

Temeljem ugovora o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika za istražni prostor SA-06 sklopljenog između Vlade Republike Hrvatske i tvrtke ‘’Aspect Croatia Kft’’ 26. ožujka 2020 godine, KLASA:310-01/18-03/18; URBROJ 517-06-3-1-20-85, koja ima ugovorno pravo i radnu obvezu, izvoditi će se 3D seizmička mjerenja na području Sisačko-moslavačke županije te na dijelu Zagrebačke županije.

Mjerenje se izvodi metodom refleksivne seizmike koja se sastoji od emitiranja kratkotrajnih impulsa u podzemlje i registracije elastičnih valova nastalih pod njihovim utjecajem. Kao izvor seizmičkog vala uglavnom će se koristiti površinski izvor tzv. vibrator budući da na području mjerenja prevladavaju poljoprivredne površine. U područjima neprohodnim za vibratore i prekrivenim šumom kao izvor seizmičkog vala koristiti će se eksploziv smješten u posebno načinjenoj bušotini.

Područje na kojem će se provoditi snimanje obuhvaća dijelove gradova i općina Sisak, Petrinja, Velika Gorica, Lekenik, Martinska Ves i Orle.

Planirani obuhvat 3D mjerenja iznosi približno 166 km².

Uslijed šteta na poljoprivrednim površinama ili otežanog obavljanja aktivnosti na području lovačkih društava tijekom tog vremenskog razdoblja, izvršit će se nadoknada štete nakon izvođenja radova.

Kako bi se mogla izvršiti nadoknada štete potrebno je popuniti Obrazac za prijavu štete te dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine Orle, a koji se potom prosljeđuje u Aspect Croatia na provedbu.

Početak aktivnosti planiran je za početak srpnja 2024. godine, početak snimanja planira se početkom kolovoza, a završetak radova sa demobilizacijom tijekom rujna 2024. godine tj. navedeni radovi planiraju se izvesti u vremenskom razdoblju od četiri mjeseca. Izvođač radova je mađarska tvrtka Acoustic Geophysical Services (AGS) sa dugogodišnjim iskustvom na području Republike Hrvatske.

Sa štovanjem,

Robert Pokas

Aspect Croatia