Prijava

Vaša prijava

VILENJACI u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica


U izložbenom prostoru POUVG-a u petak, 17.svibnja, otvorena je izložba pod nazivom “VILENJACI”. Autor  izložbe je ŠTEFICA DIANEŽEVIĆ  iz Posavine, selo Veleševec. Samouka umjetnica-amater svojom izložbom pokazala je javnosti da i osobe s invaliditetom mogu mnogo više pa tako i raditi kreativne uratke. Drhtavim rukama s pincetom ljepila je blago iz prirode i stvarala svoje vilenjake viđene u šumi. Osim vilenjaka kao popratni dio izložbe nalaze se i slike na platnu.

Program je vodila Jasminka Podlejan, potpredsjednica Općinskog vijeća Općine Orle i članica KUD-a “Slavuj” iz Bukevja.  Otvorenju su prisustvovali mnogi prijatelji, a među ostalima i: Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice sa suprugom –ravnateljicom CZOO, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije, Ervin Vujica, načelnik Općine Orle, Dražen Podlejan, zamjenik načelnika Općine Orle, župnik Kristijan Krajnović te Dalibor Petko, voditelj.

Pjesme Posavine u izvedbi KUD-a “Slavuj”, nošnje članica KUD-a “Veleševec” te bogata ponuda domaćih proizvoda dio su otvorenja ove izložbe.

Suzana Panijan, članica KUD-a “Veleševec”, pročitala je priču “Čez moje sele” koju je napisala sama Štefica Dianežević (“…Žalosna je vrba obesila svoje granje, morti od žalosti il od sreće kej je još tu…“).

Izložbu je službeno otvorila ravnateljica POUVG Anita Pišković, a radove možete pogledati do 27. svibnja 2019.