Prijava

Vaša prijava

OBAVIJEST STANOVNICIMA OPĆINE ORLE – divlji deponiji


Poštovani stanovnici općine Orle,

ponovno smo svjedoci kako se na području naše općine nepropisno odbacuje otpad, kako u okoliš i uz javne prometnice, tako i u neposrednoj blizini naselja te se stvaraju novi divlji deponiji.

Općina Orle je u proteklih par godina uložila velike napore i financijska sredstva za sanaciju i čišćenje divljih deponija.

Unatoč tome, u zadnje se vrijeme učestalo ponavlja isto nepropisno odbacivanje otpada, a čime se izravno krši Zakon i zakonski propisi.

Ostali smo zatečeni ovih dana viđenim prizorom odlaganja građevinskog i glomaznog otpada na lokacijama Obed i Veleševec.

Pitamo se kako ovakvo što čovjek može učiniti i dopustiti sebi, drugima, prirodi!? Teško je o tome  razmišljati i vjerovati da je to moguće. Ali je moguće. I događa nam se.

Ponukani ovakvim neodgovornim ponašanjem pojedinaca, obavještavamo stanovnike kako su navedene lokacije odnedavno pod videonadzorom.

Napominjemo da su za počinitelje koji nepropisno odlažu otpad propisane visoke novčane kazne, a ukoliko je nepoznati počinitelj, obveza je jedinice lokalne samouprave sanacija takvih deponija.

Sanacije deponija financiraju se iz sredstava našeg zajedničkog proračuna, a smatramo da bi tako utrošena sredstva svakako mogla imati bolju namjenu.

Apeliramo na stanovnike da čuvaju svoj okoliš, da se pridržavaju uputa o odlaganju i odvajanju korisnog otpada te da kontaktiraju ovlaštene sakupljače ako imaju potrebu za zbrinjavanjem neke posebne vrste otpada.

Također, molimo da ukoliko primijete nesavjesne počinitelje, iste prijave u Općinu Orle, a ako žele mogu to učiniti i anonimno.

Obrazac za prijavu možete preuzeti  ovdje.

 

„Prirodu nismo naslijedili od naših predaka, nego smo je posudili od naših unuka.“

 

Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju,

Općina Orle