Prijava

Vaša prijava

SAKRAMENT POTVRDE U ŽUPI SV. PETRA APOSTOLA – VELEŠEVEC


Dan nakon proslave sv. Petra apostola mons. Vlado Košić podijelio je sakrament Svete potvrde ili Krizme mladim župljanima i župljankama Veleševca. Devetnaest mladih srdaca stalo je pred zajednicu vjernika, svećenike i biskupa i potvrdilo svoju vjeru.

Biskup Vlado potaknuo je mlade župljane da budu odvažni i predaju cijele sebe Isusu bez ikakve zadrške – baš onako kako je Isus tražio to od učenika u evanđelju 13. Nedjelje kroz godinu. Ta „novost“ naspram Elizejevog poziva iz prvog čitanja upravo privlači i potiče nas na odvažnije slijeđenje Krista. Na njivi života biti će potrebno puno odvažnosti, hrabrosti i neosvrtanja unatrag kako bismo Kristov zahtjev ispunili. Duh Sveti tu dolazi kršćaninu kao snaga i poticaj kako bi ostao vjeran i dosljedan svome putu na koji ga Bog stavlja. Biskup je ohrabrio mlada srca da hrabro uđu u tu avanturu života na koju ih Bog poziva i da se hrabro suoče sa svim kušnjama svijeta u koja ulaze.

Krizmanici su na kraju pozdravili biskupa Vladu i izrazili radost što je upravo on im podijelio sakrament Potvrde. Obećali su mu da će nastaviti svoja druženja i okupljanja u zajednici mladih koju će osnovati i u kojoj će hraniti svoj duh , nadahnjivati se i hrabriti jedni druge u procesu kršćanskog rasta i razvoja.