Prijava

Vaša prijava

Nova kampanja Prijatelja životinja i Mreže za zaštitu životinja


Udruga Prijatelji životinja i Mreža za zaštitu životinja, koja okuplja više od 50 udruga za zaštitu životinja, predstavljaju novu kampanju naziva „Psi i mačke ne znaju zbrajati, ali znaju množiti se!

Atraktivnim vizualima na jumbo plakatima postavljenima diljem Hrvatske slikovito upozoravaju na prekomjerno razmnožavanje pasa i mačaka, što je glavni uzrok napuštanja životinja. Navode da tijekom sedam godina samo jedna ženka psa i njezino potomstvo mogu donijeti na svijet 67 000 štenaca, a samo jedna mačka i njezino potomstvo mogu donijeti na svijet čak 420 000 mačića! 

Udruge iz Mreže za zaštitu životinja pojašnjavaju da se kastracijom sprječava ne samo nekontrolirano povećanje populacije kućnih životinja koje je iznimno teško udomiti nego i psihička patnja životinje, odnosno njezina depresija, agresivnost prema drugim životinjama i bježanje od kuće kako bi zadovoljila svoje nagone. 

Ujedno podsjećamo i na Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama Općine Orle od 03.10.2018. godine, kojom se propisuju obveze vlasnika.