Prijava

Vaša prijava

Sklopljen ugovor s ZET-om za financiranje troškova prijevoza osobama s invaliditetom


Obavještavaju se mještani Općine Orle da je s tvrtkom Zagrebački Električni Tramvaj d.o.o. sklopljen ugovor o financiranju mjesečne pokazne karte za osobe koje imaju tjelesno oštećenje najmanje 70 % i prebivalište na području Općine Orle.

Ugovorom je određeno financiranje prijevoza u visini cijene mjesečne pokazne karte prijevoznika ZET-a, za relaciju Velika Gorica – Zagreb.

Pravo na financiranje prijevoza (pokazne karte) ostvaruju osobe koje imaju prebivalište na području Općine Orle i postotak tjelesnog oštećenja najmanje 70% ;

  • osobe  s posebnim potrebama (slijepe, gluhe, gluhoslijepe osobe, teško, teže i umjereno retardirane osobe koje prolaze radno-proizvodnu aktivnost, logopedski tretman ili fizikalnu terapiju, osobe s utvrđenim funkcionalnim poremećajima i motoričkim oštećenjima ekstremiteta što su uzrokovani bolestima i ozljedama te prirođenim malformacijama i deformitetima neurološkog sustava (multipla skleroza, miastenija gravis, cereblarna  paraliza) mišićnoga koštanog sustava (mišićna distrofija), drugih organskih sustava (bulozna epodermoliza, dijalizirani i transplatirani bubrežni korisnici) kao i osobe s traumatskim amputacijama ili stečenim gubicima ekstremiteta koje zbog navedenih bolesti, oštećenja i funkcionalnih poremećaja imaju postotak tjelesnog oštećenja najmanje 70%.
  • osobe liječene zbog dijagnoza iz skupine težih duševnih bolesti  te autizma koje su trajno nesposobne za rad, privređivanje i samostalan život.

 

Pretplatna karta za osobe s invaliditetom izdaje se temeljem Zahtjeva za izdavanje Pretplatne karte (obrazac ZET-a), kojem se prilaže jedna fotografija veličine 3×3,5 cm.

 

ZAHTJEV I FOTOGRAFIJU POTREBNO JE PRETHODNO OVJERITI U NADLEŽNOJ UDRUZI ILI DRUŠTVU U KOJOJ JE KORISNIK ČLAN, TE U OPĆINI ORLE.

Pretplatna karta preuzima se uz predočenje osobne iskaznice.

 

S poštovanjem,

Općina Orle