Prijava

Vaša prijava

Fotografski natječaj “Photo Zagreb County”


Turistička zajednica Zagrebačke županije organizator je fotografskog natječaja za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom “Photo Zagreb County”. Natječaj traje od 15. ožujka do 4. svibnja 2021. godine, a namijenjen je svima koji se bave fotografijom, bili oni profesionalci ili amateri.

Svrha natječaja je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje Zagrebačke županije.

Uvjeti natječaja

Tema je široka i nudi velilki raspon ideja, od omiljene destinacije, krajolika, ispričajte povijesnu ili suvremenu priču, podijelite s nama najdraže vam jelo, eno gastro ili ruralni motiv, vama najljepši kutak Zagrebačke županije! U natječaj ulaze fotografije snimljene od 2018. do 2021., a svaki autor ili autorica može poslati do pet fotografija putem e-maila Turističke zajednice Zagrebačke županije: admin@visitzagrebcounty.hr. Obavezno treba navesti lokaciju, temu te ime, prezime i kontakt autora te potpisati suglasnost. Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu visoke kvalitete, minimalnih dimenzija od 2500 do 3500 piksela (visina ili širina fotografije), rezolucije 300 dpi (fotografija može biti snimljena analognim fotoaparatom, no u natječaju treba biti prijavljena u digitalnom obliku).

Ostale uvjete i informacije provjerite ovdje:

Nagrade i fond

Ukupni nagradni fond osiguran je od strane TZ Zagrebačke županije u vrijednosti do 15 tisuća kuna, a nagrade će se dodjeljivati u dvije kategorije: najbolje fotografije prema mišljenju žirija i fotografija s najvećim brojem prikupljenih lajkova na društvenim mrežama. Za kategoriju fotografije s najvećim brojem prikupljenih lajkova dodijelit će se jedna prva nagrada, dok će se u kategoriji najbolje fotografije prema mišljenju žirija dodijeliti nagrade za prva tri mjesta.

Deset najbolje ocijenjenih fotografija, prema ocjeni stručnog žirija bit će postavljene i predstavljene na izložbi Turističke zajednice Zagrebačke županije.

 

Tekst i fotografija su preuzeti sa stranice Turističke zajednice grada Velike Gorice.