Prijava

Vaša prijava

VUKOVAR: KONFERENCIJA O PODRŠCI UČENICIMA S PROBLEMIMA U PONAŠANJU


U organizaciji Foruma za slobodu odgoja, u Vukovaru je 30.siječnja 2015.g. održana konferencija "Podrška učenicima s problemima u ponašanju u osnovnoj školi" na kojoj je predstavljen model rane odgojno-obrazovne intervencije koji se, uz financijsku potporu Europske unije i Ureda za Udruge Vlade RH, provodio šest mjeseci u šest osnovnih škola u Hrvatskoj. Predstavljen je i priručnik "Od ideje do evaluacije", kao jedan od rezultata uspješno  provedenoga projekta.

Model rane odgojno-obrazovne intervencije u osnovnoj školi kreairali su znanstvenici s Edukacijsko-rehabilitacijskog i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, a obuhvatio je rad s djecom, njihovim roditeljima i učiteljima. Model je znanstveno utemeljen.

U završnoj panel raspravi predstavljen je i primjer dobre prakse rada lokalne zajednice. Ravnateljica Centra Sanda Puljiz Vidović predstavila je kako se u Gradu Velikoj Gorici radi na prevenciji problema u ponašanju djece i mladih, te je predstavila rad Centra za djecu, mlade i obitelj.

Skup su kao pokrovitelji pozdravili predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, nositelji projekta iz Foruma za slobodu odgoja, predstojnica osječke podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje te predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu.

Vukovar