Prijava

Vaša prijava

PREDSTAVLJENI REZULTATI STOP PROGRAMA


U Centru za djecu, mlade i obitelj u četvrtak 29.siječnja 2016.g. predstavljeni su rezultati STOP programa - preventivnog projekta prema maloljetnicima koji su prvi put došli u sukob sa zakonom. Program je tijekom prošle godine provodio Grad Velika Gorica u suradnji s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mloadež, Policijom, Centrom za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, Centrom za socijalnu skrb Velika Gorica i s organizacijama civilnog društva.

Radi se o programu koji pruža drugačiji pristup prema kažnjivim ponašanjima maloljetnika na način da uključuje suradnju i koordinaciju svih sudionika u intervenciji kako bi se uspostavio socijalni mir, sigurnost i poštivanje pozitivnih standarda ponašanja, a bez procesuiranja maloljetnog počinitelja. Na taj se način maloljetnika ne sankcionira, ne evidentira kao počinitelja prekršaja već ga se educira i usmjerava na promjenu ponašanja.

Program je predstavila Lana Peto Kujundžić, predsjednica Udruge sudaca za mladež, a rezultate evaluacije je predstavila prof.dr.sc. Marina Ajduković sa Studijskog centra socijalnog rada. U svojim iskustvima u provedbi programa govorili su Kristijan Suša, načelnik Policijske uprave Velika Gorica, Ines Fabijanić, predstavnica Centra za socijalnu skrb i Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj.

U ime Grada Velike Gorice, koji je osigurao financijska sredstva za projekt, prisutnima se obratio pročelnik Upravnog odjela za školstvo, predškolski odgoj i šport, gospodin Krešimir Ačkar.

stopvg1


EUROPSKI PROJEKT PREDSTAVLJEN JAVNOSTI