Prijava

Vaša prijava

NAGRADA ZA NAJORIGINALNIJI PROJEKT


U petak i subotu, 3. i 4. lipnja 2016.g. održan je 12. Susret Dječjih vijeća Hrvatske u Zaboku u organizaciji Saveza društava Naša djeca i domaćina Grada Zaboka. Prvog dana Susreta predstavljeni su i proglašeni Naj-projekti Dječjih vijeća za 2016.godinu. Posebnu nagradu za najoriginalnije projekte dobila su dječja vijeća iz Rovinja i Velike Gorice.

Predstavnice Dječjeg vijeća Velike Gorice Jana Špičić, predsjednica i Estera Sabljić, aktivna članica, predstavile su velikogorički projekt "Mogu i sudjelujem" na kojem su im čestitali predstavnici organizatora, a članovi Povjerenstva obrazložili su razloge zašto je projekt izabran među dva najoriginalnija.

Projekt je započeo na inicijativu Udruženja Djeca prva, koje već godinama uspješno provodi različite projekte na području Grada Velike Gorice namijenjene ranjivim skupinama djece. U projekt su odmah uključeni partneri i suradnici - Grad Velika Gorica, Centar za djecu, mlade i obitelj, Dječji vrtić Ciciban, Osnovna škola Novo Čiče i Dječje gradsko vijeće. Projekt je proveden u programu predškolce u Novom Čiču jer se djeca pripremajući za polazak u školu trebaju pripremati i za aktivno sudjelovanje u školi i zajednici u kojoj žive, a istovremeno je važno da nauče participirati i u svojim obiteljima. Za participaciju djece potrebno je istovremeno pripremati i djecu i roditelje, pa su zato u projekt uključeni i roditelji.

Najkvalitetnije informacije o ostvarivanju dječjih prava u zajednici mogu dati djeca, stoga je u projektu ključno aktivno sudjelovanje dječjih gradskih vijećnika iz Dječjeg vijeća. Kako su i navele predstavnice Velike Gorice, ova nagrada je poticaj za još aktivniji rad Dječjeg gradskog vijeća.