Prijava

Vaša prijava

OTVORENJE DJEČJEG TJEDNA I PLENARNA PREDAVANJA


U četvrtak 6.listopada 2016.g. u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica i ove godine je otvoren Dječji tjedan i Dani dječjih vrtića. Tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna je "Partnerstvo vrtića i škole - stvaranje pozitivnih prilika za odgoj i obrazovanje". Kao i svake godine, i ove godine je Dječji tjedan otvorio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, a djeca su izvela prigodan program.

goga keresteš

Nakon otvorenja održana su dva plenarna predavanja: prof.dr.sc. Gordana Keresteš s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu održala je izuzetno inspirativno predavanje pod nazivom "Što ću sa sobom kad vrtiću kažem zbogom: prijelaz iz vrtića u školu iz perspektive djeteta". Profesorica Keresteš je slušateljima nastojala približiti djetetove (i roditeljske) brige pred polazak u školu.

ja predavanje

Drugo plenarno predavanje pod nazivom "Što utječe na motivaciju za stručno osposobljavanje odgojitelja i učitelja razredne nastave?" održala je ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Sanda Puljiz Vidović. U navedenom predavanju su predstavljeni rezultati istraživanja o razlikama u stručnom osposobljavanju učitelja i odgojitelja koje je provedeno u studenom 2015.g. u 6 osnovnih škola i 3 dječja vrtića na području Velike Gorice.

Predavanja je moderirala dr.sc. Arijana Mataga Tintor, savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade u Gradu Velika Gorica.

dvorana
arijana


Na goričkim cestama nova kamera za nadzor brzine

Modelarska liga Zagrebačke županije