Prijava

Vaša prijava

PREDSTAVLJEN ZBORNIK "TOLERANCIJA SE UČI OD RANOG DJETINJSTVA2


U četvrtak 13.listopada 2016.g. u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta predstavljen je Zbornik istraživanja predškolskih ustanova i udruga pod nazivom "Tolerancija se uči od ranog djetinjstva".

promocija zbornik

Zbornik je nastao u sklopu projekta PRECEDE (Partnerstvo za prihvaćanje i suradnju kroz predškolski odgoj i obrazovanje u Europi) u koji je uključeno sedam europskih zemalja, a koji je financiran  sredstvima Europske Unije iz programa IPA CSE. Nositelj PRECEDE projekta za Hrvatsku je Centar za civilne inicijative čija je predsjednica Mirela Despotović predstavila komponente cijelog projekta.

promocija mirela despotović

Doc.dr.sc. Ana Miljenović sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu je bila trenerica na projektu i mentorica svima koji su provodili akcijska istraživanja, a čiji su radovi predstavljeni u Zborniku. Doc.dr.sc. Miljenović publiku je uvela u svijet akcijskih istraživanja i objasnila je razliku između akcijskog i tzv. "običnog" istraživanja.

promocija ana miljenović

Budući da je Centar za djecu, mlade i obitelj također proveo akcijsko istraživanje i sudjelovao u PRECEDE projektu od početka, i ravnateljica Sanda Puljiz Vidović je publici ukratko predstavila rezultate istraživanja o motivaciji za stručno usavršavanje učitelja razredne nastave i odgojitelja koje je provedeno u Velikoj Gorici krajem 2015.g. Istraživanje su provele Sanda Puljiz Vidović, Marija Brebrić i Renata Debartoli, a rezultati su pokazali da su odgojitelji značajno više pohađali skupove za stručna usavršavanje te da su više čitali stručnu literaturu. Isto tako, rezultati su pokazali da se i učitelji i odgojitelji slažu da se usavršavaju jer im to pomaže u radu s djecom, i da nemaju financijskih prepreka za stručno usavršavanje. To je pokazatelj koliko se u Velikoj Gorici ulaže u stručno osposobljavanje, koliko se besplatnih sadržaja nudi.

promocija ja


Kreće nova sezona mininogometa

Modelarska liga Zagrebačke županije