Prijava

Vaša prijava

ODRŽANO PREDAVANJE "JAČANJE OBITELJI KROZ JAČANJE SUSTAVA POMOĆI I PODRŠKE"


Obitelj je u stalnoj interakciji s okruženjem u kojem je zajedno s raznim sustavima, od neformalnih (svakodnevna druženja i svakodnevne socijalne interakcije u zajednici) do formalnih (vrtić, škola, zdravstvene institucije, mjesta zaposlenja). Svi oni, na različitim razinama, mogu ponuditi obiteljima pomoć i podršku ukoliko (i kada im je potrebna).

Povodom Međunarodnog dana obitelji o "Jačanju obitelji kroz jačanje sustava pomoći i podrške" govorila je izv.prof.dr.sc. Martina Ferić Šlehan s Odsjeka za poremećaje u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu. Ovo interaktivno predavanje u kojem su i slušači aktivno sudjelovali održano je u četvrtak 15.svibnja 2014.g. u Centru za djecu, mlade i obitelj.

Izv.prof.dr.sc. Martina Ferić Šlehan govorila je o oblicima pomoći i podrške koje su obiteljima potrebne, o izazovima u sustavu pomoći i podrške koji je obiteljima dostupan, o važnosti stvaranja sustava pomoći i podrške te o stvaranju partnerstva unutar "servisa" u zajednici kako bi sustav pomoći i podrške mogao odgovoriti na potrebe svake obitelji.

martina ferić 2