Prijava

Vaša prijava

Veliki preokret Mraclina u drugom poluvremenu, drugi hat-trick Roginića ovog proljeća

[]

Jedinstvena županijska nogometna liga, 28. kolo

MRACLIN – TUROPOLJAC 6:3

Na Novoj grabi Mraclin je ugostio Turopoljac iz Kuča, pravi turopoljski derbi Jedinstvene županijske lige. Utakmica bogata golovima u kojoj je svakoj momčadi pripalo po poluvrijeme, Kučanima prva dionica dok se domaći Mraclin raspucao u drugom dijelu, poglavito napadač Laci Roginić koji je u dva tjedna upisao drugi proljetni hat-trick.
Igrači Turopoljca došli su u vodstvo u ranom početku dvoboja, nakon kornera domaći vratar Josip Marić već uhvaćena lopta ispala mu je iz ruku, to je odlično popratio Mario Matasić koji iz blizine pogađa za vodstvo. Desetak minuta kasnije rezultat je niveliran, akcija domaćih dugo je trajala po lijevoj strani, Roginić za Milatovića koji prebacuje u desno prema ostavljenom Hrvoju Kolešu, njegov udarac uz dodir vratnice daljeg kuta završava iz leđa Pere Kovačića. Tek što su krenuli s centra gosti opet iz prekida nakon kornera dolaze u vodstvo pogotkom iz blizine Marka Paradžika.
Nakon odmora uslijedio je “uragan” Mraclina, ubačaj s desne strane Koleša završio je na glavi Pere Milatovića koji u petercu ne griješi. Minutu kasnije Milatović je iščačkao loptu Paradžiku na centru, okomit bijeg prema golu i nesebična asistencija za Roginića malo u lijevo koji pogađa lijevi kut golmana gostiju. Vrlo sličan drugi pogodak Roginića iz 62. minute za 4:2. U 66. minuti duel u kaznenom prostoru Iličića koji ruši Roginića za kazneni udarac, ujedno drugi žuti za obrambenog igrača Turopoljca koji mora napustiti teren. Iz bijele točke siguran je Jurić za nedostižnih 5:2. Najbolji pojedinac na terenu Laci Roginić mraclinsku golijadu njegovim trećim pogotkom spretno je završio u 73. minuti, oduzeo je loptu nonšalatnom gostujućem vrataru na njegovoj desnoj strani i elegantno se ušetao do peterca gurnuvši loptu u mrežu. Turopoljac je smanjio rezultat iz penala desetak minuta prije kraja kada je Tomislav Horvat bio siguran egzekutor.
Vrijednom pobjedom momčad Mraclina zasjela je na drugu poziciju tablice, a već u srijedu očekuje ih slijedeće kolo kada gostuju kod Dinama u Jakovlju.

Mraclin. SRC Nova graba. Sudac: Bionda. Pomoćnici: Benković i Horvatić (svi iz Zaprešića)

STRIJELCI: 0:1 – Matasić (6), 1:1 – Koleš (16), 1:2 – Paradžik (17), 2:2 – Milatović (50), 3:2 – Roginić (51), 4:2 – Roginić (62), 5:2 – Jurić (66 – 11 m), 6:2 – Roginić (73), 6:3 – Horvat (79 – 11 m).

MRACLIN: Marić, Petravić, M. Kos, Vidović, B. Dandić, Onić, Jurić (od 78. Desput), Koleš (od 67. J. Cvetnić), Šikić, Milatović (od 88. Mišević), Roginić (od 75. Kolarić). Trener: -.

TUROPOLJAC: Kovačić, Martinić, Iličić, Jandriš (od 73. Čaić), Paradžik, Lučić (od 53. Šandor), Begić, Horvat, Kumić (od 73. Šutalo), Perić (od 73. Anđelić), Matasić (od 58. Preradović). Trener: Milan Marinić.

Crveni karton: Dario Iličić (66 – drugi žuti karton).
Igrač utakmice: Ladislav Roginić.