Prijava

Vaša prijava

Jelačić uvjerljiviji od rezultata 2-1

[]

U finišu prvenstva Jelačiću su ozlijeđeni standardni pa i ponajbolji Smok, Miletić, Čumpek, Rovišan, a sada im se pridružio i pocrvenjeli Prizmić. Posebno nedostaje ofenzivac Ivan Smok kojem je stradalo koljeno, ali ipak je u srijedu 2. lipnja uspio doći bodriti svoje suigrače protiv Rakovog Potoka u 32. kolu prvenstva.

– Sreća u nesreći je da ipak neću morati na operaciju, ali terapija će trajati barem tri mjeseca – otkrio je Ivan.

NK Ban Jelačić – Rakov Potok. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Dobro je što prvoligaš Gorica ne igra, pa pomoćni trener Saša Sabljak može Jelačiću pomoći kao igrač. A iskusni Sale je neuništiv. Godine nećemo otkrivati, ali igra još kao zmaj. Pun ga je teren, a iz stoperske pozicije stigne i u vrh napada gdje sije paniku kod suparnika.

NK Ban Jelačić – Rakov Potok. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Jelačić je svladao Rakov Potok 2-1 a(li) igra je bila bolja od rezultata, posebno u prvom poluvremenu. Opet su opasniji napadi išli po desnoj strani gdje je ordinirao Antoni Prizmić. U 9. minuti je tako prvi put pobjegao pratnji i pucao nisko pored bliže desne vratnice. Igrala se 24. kad je lijepo proradila i lijeva strana Jelačićevog napada. Petar Krasnić je pucao iskosa s 18 metara i prekrasno gađao suprotne rašlje, ali proslavio se vratar gostiju Nikola Jaklenec koji je visokom paradom izbacio loptu u korner. U 28. minuti bilo je zasluženih 1-0. Opet je sve išlo s desna, a na kraju brze kombinacije lopta je povratno servirana mladom Filipu Harambašiću koji od prve s 10-tak metara visoko i neobranjivo pogodio svoj lijevi kut.

NK Ban Jelačić – Rakov Potok. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Jelačić je svoju dobru igru okrunio novim pogotkom prije odlaska na odmor. Prizmić je kao formula jedan protutnjao s desna a kad je nezadrživo dojurio pred vratara gostiju sigurno je rasparao mrežu i bilo je 2-0. Gosti su u prvom poluvremenu samo jednom bili opasni kad je u 20. minuti Slavko Golub iz slobodnjaka snažno pucao malo iznad grede.

NK Ban Jelačić – Rakov Potok. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

U drugom poluvremenu gosti su krenuli malo hrabrije i iz prve prilike zabili. Igrala se 56. minuta kad je nakon poduže kombinacije lopta namještena Davoru Bugarski koji je od prve pogodio nisko bliži kut za neizvjesnih 2-1. Igralo se vrlo korektno uz vrlo dobro i nenametljivo suđenje mlade Jelene Kumer iz Breganice a onda je u 65. minuti malo zaiskrilo. U jednom od brojnih proboja Prizmić je najprije vrlo nesportski prizemljen, a onda je krenuo uzvratiti pa je pocrvenio. Je li netko i od gostiju također trebao dobiti crveni karton kao što su to tražili kod Jelačića? Jelena je bila najbliže događanju, a i incident se brzo ugasio pa se do kraja igralo u korektnom tonu.

NK Ban Jelačić – Rakov Potok. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Brojčano slabiji Jelačić do kraja je bio opasniji, a velike prigode za pogotke još nisu iskoristili Josip Matić kojem siloviti udarac izbliza obranio Nikola Jaklenec (68. minuta), a isto se ponovilo i kod pokušaja loba Harambašiæa (75).

NK Ban Jelačić – Rakov Potok. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

JELAČIĆ 2
RAKOV POTOK 1

VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 2. lipnja 2021. od 17.30. Sudac: Jelena Kumer (Breganica) 7. Pomoćnici: Tomislav Milaković (Hrastina) i Ivan Rešetar (Samobor). Delegat: Tomislav Jurić (Nova Kapela).

STRIJELCI: 1:0-Harambašić (28), 2:0-Prizmić (44), 2:1-Bugarski (56).

JELAČIĆ: Marković 6,5, Prizmić 7, Matić 6,5, Sabljak 7, Karaula 6,5, M. Nikić 6,5, Mihanović 6,5 (od 80. J. Matejčić-), Memić 6, Smolković 6,5, Krasnić 6, Harambašić 7,5 (od 80. M. Rajić-). Trener: Stefan Rajić 7.

RAKOV POTOK: N. Jaklenec 7, Bašić 6, Golub 6, Balen 6,5, I. Jaklenec 6, Golojuh 6, Bugarski 7, Lončarić 6, Pudić 6, Kufrin 6 (od 60. Španić 6), Perić 6. Trener: Krešimir Mavračić 6,5.

CRVENI KARTON: Antoni Prizmić (66-naguravanje suparnika)

IGRAČ UTAKMICE: Filip Harambašić