Prijava

Vaša prijava

Gorica se vraća! Pripreme kreću u ponedjeljak, start na Rujevici, transferi na čekanju

[]

Punih je 16 dana prošlo od one utakmice na Rujevici, onih 1-2 koje smo već idućeg jutra odlučili zaboraviti… Sezona koja je imala sve da postane povijesna, europska, na kraju to ipak nije postala, ali to ne znači da priča ne ide dalje svojim tijekom. S nekim novim likovima u naslovnim ulogama, bez nekih koji su dugo bili vitalan dio ove momčadi, no ideja je ista. Rasti, napredovati, izgrađivati klub na svim razinama korak po korak.

– Šteta što nismo uspjeli, što se nije dogodila ta Europa, jer zaista sam vjerovao da će treća biti sreća. Ali dobro, sad ćemo reći da će četvrta biti sreća! – govori Matija Dvorneković, svjež i odmoran nakon odmora s obitelji na Korčuli.

Krenuo je kapetan Ninja već i trenirati, jednako kao i svi njegovi suigrači, jer prošla sezona i definitivno pripada prošlosti. Već u ponedjeljak opet se kreće u akciju, prozivku će odraditi novi trener Krunoslav Rendulić, a na njoj se sasvim sigurno neće pojaviti Dario Špikić i Jiloan Hamad. Prvi je otišao u Dinamo, drugi otišao svojim putem nakon dvije lijepe sezone… Iako se otvarala i ta mogućnost, neće na pripreme doći ni Kristijan Kahlina i Cherif Ndiaye, koji su svoje posudbe pretvorili u transfere u bugarski Ludogorec, odnosno turski Göztepe.

Ostatak društva, kako sad stvari stoje, trebao bi ostati na okupu. Kristijanu Lovriću nije aktiviran pretpoziv za Euro, Hrvoje Babec i Krešimir Krizmanić stigli su se odmoriti nakon Eura U-21, a osokoljeni nastupima za reprezentacije BiH i Albanije stižu Aleksandar Jovičić i Albi Doka. Pojavit će se i Ognjen Mudrinski te Younes Delfi, čije posudbe istječu, a razgovori o njihovoj budućnosti su u tijeku… U sve boljem stanju je i Joey Suk, koji vrijedno i predano odrađuje rehabilitaciju, a suigračima bi se trebao priključiti početkom srpnja, 15-ak dana prije početka prvenstva.

A njega će Gorica otvoriti na istom onome mjestu iz uvodne rečenice ovog teksta. U prvom kolu na rasporedu je, dakle, gostovanje kod Rijeke na Rujevici, na stadionu na kojem je Gorica gostovala šest puta, a izgubila samo dvaput – prvi i posljednji put. Ovaj posljednji bit će, naravno, dodatan motiv nekoj novoj Gorici, vođenoj trenerskom rukom Krune Rendulića. Koji će, usput rečeno, svoje dugove pokušati naplatiti u drugome kolu, kad u velikogoričkom domu nogometa gostuje Šibenik, njegov posljednji klub, iz kojeg su mu se na suradnji zahvalili SMS porukom…

Nakon Rijeke i Šibenika, Goričanima slijedi gostovanje kod Istre, a zatim domaći ogled s Hajdukom i gostovanje kod Dinama. Šesto kolo dovodi Slaven Belupo u Veliku Goricu, sedmo gostovanje kod Lokomotive, a osmo domaći ogled s novim prvoligašem Hrvatskim dragovoljcem. Gostovanje u Gradskom vrtu kod Osijeka zatvorit će prvi od četiri kruga prvenstva, što će reći da Gorica konačno nema sva četiri člana “velike četvorke” u nizu. Umjesto toga, ove sezone “spajat” će Dinamo i Hajduk, odnosno Osijek i Rijeku.

U kakvom će sastavu Gorica istrčati na otvaranju sezone, kao i kako će izgledati nakon završetka prijelaznog roka 31. kolovoza, u ovom je trenutku nemoguće pogađati. Odlazaka će vrlo vjerojatno biti, u prvom planu i ovoga će puta biti Kristijan Lovrić, no jednako zanimljivo bit će vidjeti i tko će sve pojačati Goricu u ovom prijelaznom roku. Zasad se najglasnije priča o dolasku Frana Brodića, napadača drugoligaša Kustošije, koji je impresionirao u jesenskoj pobjedi njegove momčad u prijateljskoj utakmici u gostima kod – Gorice. Bio je već na probi u Gorici, u eri Sergeja Jakirovića, no u tom trenutku nije bio u dovoljno dobrom stanju. Danas dolazi, vjerojatno već kroz koji dan, kao ponajbolji igrač prošle sezone 2. HNL, željan dokazivanja, a to su svakako obećavajuće reference.

Svi dolasci u tjednima pred nama ovisit će prije svega o odlascima, u Gorici ne žele pretrpavati kadar koji je vrlo dobro popunjen, no već je sad prilično jasno kako će Gorica ponovno biti dobra, jaka, konkurentna za gornji dio tablice. S novom energijom u liku trenera Rendulića, s lanjskim iskustvom iz kojeg se puno toga može naučiti.