Prijava

Vaša prijava

VIDEO Pet i pol minuta košarkaške čarolije: Ovako to radi Goričanin Borna…

[]

Borna Kapusta dečko je iz Koprivnice, rođen u siječnju 1996. godine, a s ozbiljnom košarkom krenuo je preko Križevaca i Zaboka. U Veliku Goricu prvi put je došao kao 19-godišnjak, u jesen 2015. Tog se ljeta okitio srebrom na Svjetskom prvenstvu do 19 godina, od ljeta prije imao je i europsku broncu s reprezentacijom, a u prvoj goričkoj sezoni ostavio je jako dobar dojam.

Nakon te jedne sezone opet se vratio u Zabok, gdje je ostao sljedeće dvije sezone, a onda je, u ljeto 2018. godine, zazvonio telefon.

– Borna, vrati se. Pomozi ti meni i ja ću pomoći tebi!

Tako nekako zvučala je poanta, a s druge strane žice bio je Josip Sesar. I Borna se vratio u Goricu. I doista, pomagao je klubu sve boljim partijama, trener Sesar razvijao je njegov potencijal iz utakmice u utakmicu, a ta je kombinacija dovela do toga da je u sezoni iza nas Borna Kapusta dosegao novu razinu. Dijelio je 5,9 asistencija po utakmici, što mu je donijelo titulu prvog asistenta lige.

Njegov “forte” nisu koševi, rijetko će biti među najboljim strijelcima, iako ni to nije problem kad zatreba, no zato se vodi onom kukočevskom: “Koš usreći jednog čovjeka, asistencija dvojicu!” Njegove su asistencije gotovo u pravilu atraktivne, drukčije, s vicem, s pogledom u drugu stranu…

Kako to točno izgleda, najbolje je da provjerite sami u sljedećih pet minuta i 24 sekunde.