Prijava

Vaša prijava

Mateo Maslać, David Brlek i Ivan Landeka pojačali Jelačić iz Vukovine

[]

Temperatura se u srijedu 30. lipnja 2021. dizala u nekim situacijama i preko 35 stupnjeva, a u nogometnom domu Jelačića u Vukovini klima je bila savršena, kao i hladno pivo u hladnjaku. Zeleni tepih travnjaka na igralištu natapala je pak hladna voda i sve je izgledalo idilično. Za stolom zajedno predsjednik kluba Saša Matejčić, trener Stefan Rajić i stručnjak za fizičku pripremu igrača Leon Levar, te dopisnik koji prati takozvane vukove iz Vukovine. Okupljanje je organizirao predsjednik Jelačića.

-Sezona velikog nogometa miruje (igra se na veliko mali nogomet) ali kod nas u Jelačiću smo ipak aktivni. Razmišljamo već o novoj sezoni i radimo na pripremi ostvarenja ambicioznih ciljeva. Najvjerojatnije ostajemo u Jedinstvenoj županijskoj ligi jer smo minulu sezonu završili kao šesti. Šteta, jer će u četvrti rang vjerojatno i više od tri prvoplasirana ali teško će i šesti. U novoj sezoni najavljujemo pohod na prvo mjesto. -hrabro odmah otkriva Saša Matejčić.

A što je s minulom sezonom?

-Vrlo smo zadovoljni, posebno nakon ne baš blistavog starta. Spletom okolnosti u završnicu prvenstva ušli smo oslabljeni bez ozlijeđenih a standardnih Smoka, Miletića, Rovišana, Čumpeka, poneki igrač je morao pauzirati zbog kartona i četvrta, a možda i treća pozicija koja vodi u četvrti rang, nam je izmakla. Svejedno čestitke igračima, treneru Rajiću i školovanom Levaru odgovornom za kondicijsku pripremu. Posebno hvala super iskusnom a kvalitetnom igraču Saši Sabljak koji je pomagao kad nije imao trenerske obaveze u našem prvoligašu Gorici.-kazao je predsjednik Matejčić koji ima zasluge i za dovođenje novih pojačanja.

Govorio je i šef struke Stefan Rajić. -Igrači su na gotovo profesionalan način odradili sezonu i hvala im na tome. Hvala i predsjedniku te ostalim članovima Uprave jer smo imali sve uvjete za kvalitetan rad. Da je možda bilo još veće širine igračkog kadra, moglo se i do proboja među četvrto ligaše. Ipak, najviše smo dobili afirmacijom naših mladih igrača Harambašića, Rovišana, Memića, Karaule, Markovića, Nezirovića i Antonia Nikića, brata našeg kapetana Matea Nikić.-kazao je Rajić a onda su se u klubu pojavili i novi igrači Jelačića Mateo Maslać, David Brlek i Ivan Landeka.

-Maslać stiže iz Lukavca, stoper je, ima 25 godina. Toliko ima i vezist Landeka, stiže iz Vatrogasca Kobilić a ranije je igrao još i za Udarnik te Polet Buševec. Najmlađi je David Brlek koji je izlazni junior pristigao iz trećeligaša Kurilovca. Iz nogometne je obitelji jer mu brat igra u Gorici a otac Mario je bio igrač Radnika, sudac, delegat..David je univerzalac jer može igrati stopera, veznog pa i bočnog.-otkrio je strateg Rajić.

Zanimljivost kod snimanja spomenutih. Maslać je dobio dres s brojem sedam, Brlek je imao peticu a Landeka osmicu. Što će na to kazati starosjedioci, a ponajbolji Smok, Sabljak i Mihanović koji nose te brojeve? Većina od prisutnih se na to smijala, je li to bila samo zezancija na račun onih koji nisu bili prisutni? Sigurni smo da je tako.

Ugodno druženje u nogometnom hramu Jelačića, na kojem je bilo još zanimljivih tema koje u ovom trenutku nisu za javnost, zaključili su Rajić i Levar a ovaj drugi naglašava.

-Pripreme startaju u petak 23. srpnja. Mnogi naši igrača igraju mali nogomet u raznim ljetnim ligama i neće doći zapušteni što se fizikalija tiče. Oni koji ne igraju, dobili su određeni program vježbanja i nadam se da neće biti nikakvih problema.-kazao je Leon Levar, mlad i školovan stručnjak za fizičke pripreme s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Leon je inače rođak Vlade Levara, ranije legendarnog tajnika kluba iz Vukovine.