Prijava

Vaša prijava

Gorica prodala kapetana u Cibonu, slaže se momčad za novi iskorak

[]

Gdje god si pogledao prošle sezone, u juniorski ili seniorski zapisnik utakmica KK Gorice, kapetan momčadi prezivao se isto – Majcunić. Stariji brat Ivan nosio je traku u seniorskoj momčadi, mlađi brat Hrvoje kapetan je bio kod juniora, koji su dogurali do poluzavršnice prvenstva Hrvatske… A sad je vrijeme za promjene. U sezoni pred nama ni jedan ni drugi neće biti dio goričke priče, Hrvoje je otišao na studij u SAD, gdje će i igrati košarku, a Ivan je postao novi igrač Cibone.

– Kad je do mene došla informacija da je Cibona zainteresirana za suradnju, nisam oklijevao ni trenutka. Trener mi je predstavio svoju viziju momčadi u idućoj sezoni i moju ulogu u njoj, bio sam polaskan pozivom i drago mi je da je sve realizirano. Vjerujem u brzu prilagodbu i veselim se upoznavanju novih suigrača i trenera – rekao je 24-godišnji Ivan Majcunić, šuter iz Jastrebarskog koji je dugi niz godina nosio gorički dres.

“Zahvaljujemo Ivanu na svemu što je dao za naš klub u sezonama iza nas i želimo mu puno sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku karijere, uz nadu da će nam se putevi jednog dana ponovno sresti”, poručili su iz KK Gorice.

Klub je za njega dobio i zasad nepoznat iznos odštete, no to je detalj koji jako dobro pokazuje u kojem smjeru ide KK Gorica. Postao je to klub koji je u stanju razvijati, a zatim i prodavati svoje igrače, što otvara novu etapu u razvoju kluba. Majcunić je prvi, čeka se sljedeći…

A u međuvremenu se u klubu, naravno, puno više bave time tko će doći nego tko će otići. Od igrača iz prošle sezone, tu su Borna Kapusta, Mate Kalajžić, Emil Savić, Ante Mašić i Marko Baković, ta će petorka biti i temelj momčadi. U klubu postoji ozbiljan interes za ostankom Karla Uljarevića, Krešimira Ljubičića, Lovre Mazalina i trenutačno ozlijeđenog Ivana Batura, a ostankom ove četvorice puno bi toga bilo i riješeno po pitanju kadra. U tijeku su pregovori s nekolicinom potencijalnih pojačanja, a vijesti o tome mogu se očekivati u danima i tjednima pred nama.

Seniorskoj momčadi priključit će se i dojučerašnji juniori Stipe Sokol, Nikola Ivanetić i Frano Miloloža, dok su već dogovoreni dolasci dvojice mladih igrača iz Makarske – stigli su 18-godišnji bek Duje Srzić i 206 centimetara visoki 16-godišnji Duje Selak. Razmišlja se, dakle, i o sadašnjosti i o budućnosti, a u cijeloj toj priči posebno je važno da se ne mijenja ime šefa struke. Josip Sesar, naime, bez ikakve dvojbe nastavlja svoj posao u Velikoj Gorici.