Prijava

Vaša prijava

Babec nastavio po svome, Rendulić vraćao dugove, Gorica pobijedila!

[]

Nije previše vremena prošlo od trenutka kad su u Šibeniku odlučili SMS porukom uručiti otkaz Krunoslavu Renduliću. U subotu navečer upravo ih je on dočekao u Velikoj Gorici, kao trener Gorice, i vratio barem dio duga. Njegova Gorica sredila je njegov bivši klub s uvjerljivih 3-1, i to u utakmici u kojoj je ta pobjeda mogla biti i kudikamo uvjerljivija… Gorica je opet bila jako dobra, ovoga puta i efikasna!

U lov na prve bodove u sezoni, u prvu domaću utakmicu sezone, Goričani su ušli pomalo suzdržano, pa je početnu dominaciju imao Šibenik. Nije tu bilo pravih, izrazitih šansi, ali tek nakon 15-ak minuta Gorica se oslobodila. Prvu šansu skuhali su Šroler i Jovičić u 16. minuti, a desetak minuta poslije stigla je i druga, koju je Hrvoje Babec pretvorio u gol.

Posebna je ta priča koju imaju Šibenik i mladi vezni igrač iz Virovitice… U karijeri je Babec, do ove utakmice, zabio tri prvoligaška gola, od toga dva Šibeniku na Gradskom stadionu. Zabio je i ovoga puta, opet Šibeniku, opet u Velikoj Gorici. Lovrić je izveo aut, Matar mu je vratio, a on mekano i s osjećajem dao u sredinu za Babeca, koji je vrhom kopačke doveo Goricu u vodstvo.

Nakon vodstva Gorica se razigrala, a prečka koju je u 36. minuti zatresao Kristijan Lovrić vjerojatno se i dalje trese. Imala je Gorica još nekoliko (polu)prilika do kraja poluvremena, da bi u nastavak opet bolje krenuo Šibenik. U kategoriju kandidata za promašaj sezone upisao se Matar Dieye u 54. minuti, kad je s dva, tri metra poslao loptu nebu pod oblake, ali iskupio se Senegalac u 66. minuti.

Lovrić je izveo korner, to nabacivanje šibenska obrana je odbila daleko i krenula izlaziti prema naprijed, no Musa Muhammed vratio je loptu prema golu Šibenika, gdje je spreman čekao Matar. Uzeo je loptu i bez puno razmišljanja zakucao pod prečku šibenskoga gola.

Samo tri minute poslije, sve je bilo riješeno. Kristijan Lovrić primio je loptu na lijevoj strani, zaljuljao braniča, pucao u dalji kut, to je pokušao blokirati branič Šibenika Karlo Bilić, no zapravo je loptu poslao u nebranjeni dio mreže. Više je to vjerojatno autogol Bilića nego gol Lovrića, ali mi ćemo svejedno upisati Kikiju ovosezonski prvijenac.

Mogla je Gorica nakon toga i povećati rezultat, zabiti još poneki gol, no u 87. minuti zabio je Šibenik. Karlo Bilić je, ako već nije zabio autogol, zabio gol, i to nakon kornera, nisko i spretno. Pogodio je u sudačkoj nadoknadi Šibenik i prečku, učinio je to Stefan Perić, no rezultat je ostao. Pobjeda Gorice, bodovi u džepu, za lakši nastavak sezone.

Sljedeće kolo donosi gostovanje u Puli, a zatim slijede domaći ogled s Hajdukom i gostujući s Dinamom. Tek smo krenuli…

GORICA – ŠIBENIK 3-1
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Duje Strukan. Pomoćnici: Hrvoje Radić i Alen Jakšić (svi iz Splita). Četvrti sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).
STRIJELCI: 1-0 Babec (27), 2-0 Matar (66), 3-0 Lovrić (69), 3-1 Bilić (87)
GORICA: Banić – Musa, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec, Junior (od 87. Pršir) – Šroler (od 61. Dvorneković), Mitrović (od 61. Fruk), Lovrić (od 87. Steenvoorden) – Matar (od 79. Brodić). Trener Krunoslav Rendulić.
ŠIBENIK: Rogić – Batarelo, Perić, Bilić, Kvesić – Mesa, Ćurić (od 82. Bailone), Bačelić-Grgić (od 55. Jakoliš) – Delić, Marin (od 70. Sahiti) – Jurić (od 70. Julardžija). Trener Mario Rosas.
ŽUTI KARTONI: Keita, Banić (Gorica), Perić, Julardžija (Šibenik)